Αμανατίδης: Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν προσηλωμένη σε μια σταθερή και δημοκρατική Τουρκία

Το γεγονός ότι «η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασαν σθεναρά την απόπειρα πραξικοπήματος και που προσέφεραν στον τουρκικό λαό και την κυβέρνησή του την αταλάντευτη στήριξη στην πάλη τους για την προάσπιση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή της επετείου μνήμης της 15ης Ιουλίου 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας σήμερα, επιδεικνύοντας πλήρη αλληλεγγύη. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η χώρα μας έχει υποφέρει πολύ εξαιτίας των πραξικοπημάτων» πρόσθεσε ο κ. Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν σθεναρά προσηλωμένη σε μια σταθερή και δημοκρατική Τουρκία, με την οποία θα συνεχίσει να εργάζεται στενά, όχι μόνο για την βελτίωση περαιτέρω των διμερών μας σχέσεων, αλλά και για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή μας καθώς και στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια και σε αυτό το πνεύμα τείνουμε ειλικρινώς χείρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών μας» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε: «Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, εμείς υποστηρίζουμε σταθερά την πορεία της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως και τις προσπάθειες να επιταχύνει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και του εκδημοκρατισμού».

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, μαζί με τις καλύτερες ευχές για ένα λαμπρότερο μέλλον προς όφελος του τουρκικού λαού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ