Γιλντιρίμ: Να δώσουμε προτεραιότητα στα ζητήματα που συμφωνούμε – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Ελλάδα και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο γεωγραφικό πλάτος και θεωρώ ότι η κοινή γεωγραφία σημαίνει κοινή μοίρα” τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Κοινή μοίρα σημαίνει κοινό μέλλον άρα θα πρέπει να εστιάζουμε όχι στα ζητήματα που διαφωνούμε αλλά να δώσουμε προτεραιότητα στα θέματα όπου υπάρχει συμφωνία και να μπορέσουμε να εξελίξουμε τα ζητήματα αυτά” υπογράμμισε ο κ. Γιλντιρίμ. 

“Τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται και πρέπει να επιλυθούν βάσει της αρχής της αμοιβαίας ωφέλειας, βάσει του “win – win”. Εμείς πρέπει να συζητούμε και ο διάλογος να διέπει τις διμερείς σχέσεις και πρέπει να μπορούμε να δημιουργούμε λύσεις” επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σημείωσε παράλληλα ότι “η Τουρκία είναι στη φάση της πλήρους ένταξης στην ΕΕ και μέσα σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα υπήρξε πάντα αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή και στην Ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση και ως εκ τούτου σας είμαστε ευγνώμονες”.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ