Κουίκ στον Realfm 97,8: Ο διάλογός μου με τον αντιπρόεδρο του Ομπάμα – Γιατί ανταλλάξαμε γραβάτες

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Τζο Μπάιντεν, αντιπρόεδρο του Ομπάμα, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο και πώς κατέληξαν να ανταλλάξουν γραβάτες.

“Μιλούσα με τον Αμερικανό πρέσβη και με τον κ. Μπάιντεν και κυρίως τον ενημέρωνα για το ταξίδι που είχα κάνει πριν από λίγους μήνες στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία, εκεί όπου έχουμε περίπου 90 χιλιάδες Έλληνες, που βρίσκονται στην περίφημη ‘καυτή’ γραμμή και έρχεται ο Αχιλλέας Τσάλτας ο οποίος είναι δημοσιογράφος των Sunday Times και εδρεύει στο Λονδίνο και του λέει: ‘ωραία γραβάτα κύριε πρόεδρε’ και απαντάει χαμογελαστός ο κ. Μπάιντεν ‘αυτή είναι η ελληνική μου γραβάτα’, γιατί ήταν ριγέ, γαλάζιο, άσπρο”, τόνισε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

“Ωστόσο, κοιτάζοντας προς το μέρος μου, λέει: ‘όμως είναι πιο αυθεντική ελληνική η γραβάτα του κ. υπουργού’, γιατί είχε ψιλές, διακριτικές ελληνικές σημαίες. Έτσι όπως την έδειξα προς το μέρος του για να δει τις σημαίες μου λέει: ‘τις ανταλλάσσουμε;’. Και έβγαλε τη γραβάτα του, έβγαλα κι εγώ τη δική μου και φορέσαμε ο καθένας τη γραβάτα του άλλου. Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγο πιο δίπλα ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Βαρθολομαίος”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ