Άδωνις: Αν δεν πάρει η χώρα το QE, τον επόμενο Νοέμβριο θα αρχίσει η συζήτηση για το 5o μνημόνιο

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο και για 5ο μνημόνιο.

«Το να μη μην μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση σημαίνει καταστροφή», επισήμανε μεταξύ άλλων στον Flash96 ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αν δεν πάρει η χώρα το QE ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης μειώνεται πολύ, καθώς από τον επόμενο Οκτώβριο-Νοέμβριο θα έχει αρχίσει η συζήτηση για το πέμπτο μνημόνιο».

«Ο Τσίπρας είναι ο χειρότερος που μπορούσε να βάλει ο ελληνικός λαός σ’ αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας που θα μπορούσε να κάνει τόσο κακή διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όλοι του είχαμε πει ότι αν κάνει αυτό το πράγμα θα καταστραφεί, και αυτός και η Ελλάδα. Του το λέγαμε ασταμάτητα, του το λέγαμε από το Δεκέμβριο «κλείσε την αξιολόγηση, μην το αφήσεις για αργότερα» και όμως ο άντρας αυτός αντί να κάνει αυτό που ήταν προφανές και κατανοητό σε όλους, προτίμησε για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, να παίξει τα χαρτιά του σε μια αλληλουχία λανθασμένων επιλογών».

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία αίσθηση συνείδησης του συσχετισμού των δυνάμεων. Επειδή είναι αμόρφωτος δεν μπορεί να καταλάβει πώς δουλεύει πραγματικά η Ευρώπη κι έτσι κάνει συνεχώς λανθασμένες εκτιμήσεις», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στην αρχή νόμιζε ότι ο Τραμπ θα βγάλει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, δεν υπέγραφε τα μέτρα, έχασε τον Ιανουάριο. Μετά είπε θα κερδίσει ο Πιτέλα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θα έχουμε το κοινοβούλιο μαζί μας να μας βοηθήσει, έχασε και το Φεβρουάριο βγήκε ο Ταγιάνι. Μετά είπε θα κερδίσει ο Βίλντερς στην Ολλανδία, θα γίνει χαμός με την Ολλανδία, θα φοβηθούν οι Ευρωπαίοι, κέρδισε ο Ρούτε. Μετά είπε θα πέσει σε αστάθεια πολιτική η Γαλλία, κέρδισε ο Μακρόν. Μετά είπε θα στηρίξουμε τον Σουλτς, κερδίζει η Μέρκελ. Έχασε 6 μήνες σε μία αλληλουχία λανθασμένων εκτιμήσεων. Όταν κατάλαβε ότι όλες οι εκτιμήσεις του έπεσαν έξω, είναι πια πάρα πολύ αργά. Είναι 3-4 μήνες προ των γερμανικών εκλογών, δεν πρόκειται κανένας Σόιμπλε και καμία Μέρκελ, να αυτοκτονήσουν πολιτικά στη Γερμανία για να κάνουν το χατίρι του Τσίπρα»

«Και τώρα θα τα ψηφίσει, θα πάρει το πακέτο Σόιμπλε-Τόμσεν, δε θα πάρει δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται QE, ελπίζω σ’ αυτό να πέφτω έξω, έχω μια μικρή ελπίδα ακόμα ότι μπορεί. Ελπίζω ότι θα το πάρουμε, φαίνεται ότι δε θα το πάρουμε αλλά ελπίζω ότι θα το πάρουμε, αφήνω εκεί ένα μικρό παράθυρο. Αλλά εν πάση περιπτώσει, και να μην το πάρουμε, πάλι θα το υπογράψει ο κ. Τσίπρας και πάλι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης για να απαντήσει στη συνέχεια στην ερώτηση τι σημαίνει αυτό για την αντιπολίτευση.

«Αυτό σημαίνει καταστροφή για τη χώρα, υπό την εξής έννοια: χωρίς το QE δε θα βγούμε στις αγορές. Αν δεν πάρει QE, ο πολιτικός χρόνος αναμφίβολα μειώνεται πάρα πολύ, για τον εξής λόγο που θα τον καταλάβετε αμέσως. Ο κ. Τσίπρας χωρίς QE δε βγαίνει στις αγορές, εάν δε βγει στις αγορές μέχρι τέλος αυτού του χρόνου δεν προλαβαίνει η Ελλάδα να πείσει τις αγορές ότι θα μπορεί να είναι στις αγορές από τον Ιούλιο του ’18 και μετά. Το 2018 χρειαζόμαστε περίπου 14 δισεκατομμύρια από τις αγορές, αυτό τι σημαίνει λοιπόν; Σημαίνει ότι από το μήνα Νοέμβριο-Δεκέμβριο θα έχει αρχίσει η κουβέντα για το 5ο μνημόνιο», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Θα έχει τελειώσει η περίοδος γερμανικών εκλογών, θα έχει βγει η νέα γερμανική κυβέρνηση, θα ξέρουμε τη νέα γερμανική βουλή, θα ξέρουμε αν οι συσχετισμοί επιτρέπουν ένα νέο πρόγραμμα, θα αρχίσει η κουβέντα ‘’νέο πρόγραμμα, νέοι όροι, νέα μέτρα’’. Εντάξει, ακόμα κι εγώ που θεωρώ τον κ. Τσίπρα εντελώς τυχοδιώκτη και τους βουλευτές του ασήμαντα ανθρωπάκια που το μόνο που τους νοιάζει είναι η βουλευτική αποζημίωση, σας λέω ότι φαντάζομαι, δεν παίρνω και όρκο, ότι θα έχουν να υπογράψουν και 5ο μνημόνιο και καινούργια μέτρα. Δεν παίρνω και όρκο, θέλω να είμαι ειλικρινής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ