Κικίλιας στον Realfm 97,8: Βουλευτές της Αριστεράς βάζουν αστερίσκους στην καταδίκη της τρομοκρατίας

Καταρχάς ικανοποιητική η καθολική καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει εάν η καταδίκη είναι ειλικρινής από όλους.

“Ποτέ δεν είχε φτάσει η κατάσταση στη σημερινή κατάντια. Οι δηλώσεις κάποιων από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς μιλούν από μόνες τους, δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να τις ανακυκλώσω. Η χθεσινή στάση της καθολικής καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην Πρωθυπουργό είναι καταρχάς ικανοποιητική, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον είναι ειλικρινής από όλους” είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Ως προς τα Εξάρχεια, βεβαίως πάντοτε υπήρχαν προβλήματα, είναι κοινή ομολογία όλων ότι υπήρχαν περίοδοι όπως μέχρι το φθινόπωρο του 2014 που τα πράγματα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι είναι τώρα, αισθανόμαστε ότι ο έλεγχος έχει χαθεί και είμαστε υποχρεωμένοι ως αξιωματική αντιπολίτευση να το δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση”.

“Τα τελευταία 2 – 2,5 χρόνια παρατηρούμε μία στροφή, η οποία ξεκίνησε από τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών Γ τύπου στον Δομοκό και για τις χαριστικές, ευεργετικές διατάξεις, οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα να αποφυλακιστούν εγκληματίες και τρομοκράτες” σημείωσε ο κ. Κικίλιας συμπληρώνοντας ότι “ο ίδιος ο υπουργός μιλά για ένα διάλογο με αυτούς οι οποίοι κραδαίνουν τσεκούρια, όπλα και παρελαύνουν στα Εξάρχεια, με ένα ΚΕΠ αναρχικών το οποίο είναι εκεί πέρα 1,5 μήνα και κανείς υπουργός ή υπεύθυνος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει κάτι για αυτό… Εάν κάποιος δεν σέβεται το νόμο και καταπατά τη δική μου ελευθερία τότε εμένα με κάνει να ζω υπό το κράτος του φόβου και αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό στη Δημοκρατία, γιατί Δημοκρατία σημαίνει ελευθερίες κατοχυρωμένες για τους πολίτες, άρα χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία στην ελληνική κοινωνία και άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά η Δημοκρατία μας. Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει να απολογηθεί η ελληνική κυβέρνηση… Δυστυχώς υπάρχουν δηλώσεις συστηματικά στελεχών κομματιού της Αριστεράς, κάποιοι είναι και νυν βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούν ή βάζουν αστερίσκους στην καταδίκη της τρομοκρατίας.”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ