Τσίπρας: Τώρα τρέχουμε… – ΒΙΝΤΕΟ

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας τα σενάρια περί ανασχηματισμού, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι στόχος είναι “τώρα να τρέξουμε και όχι να αλλάζουμε τα σχήματα”.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Παιδείας για δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανασχηματισμό, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. «Όχι δεν υπάρχει, άλλωστε κάναμε πρόσφατα ανασχηματισμό. Στόχος είναι τώρα να τρέξουμε και όχι να αλλάζουμε τα σχήματα. Να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

«Ο υπουργός μου έδωσε μια κάρτα για το καλωσόρισμα που έχει μια φωτογραφία του Αϊνστάιν και λέει ότι όλοι στο υπουργείο Παιδείας τρέχουμε με την ταχύτητα του φωτός, για μια νέα εξίσωση στην εκπαίδευση. Αυτό είναι λοιπόν το μήνυμα που στέλνω. Τώρα τρέχουμε…»

Για το χρέος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη διευθέτησή του. «Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε σε μία ουσιαστική διευθέτηση του χρέους και η διευθέτηση, πλέον, αφορά τη ρητή υποχρέωση των εταίρων μας, διότι εμείς έχουμε βγει από το κάδρο και η μπάλα τώρα δεν είναι στο δικό μας γήπεδο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι «στοχοπροσηλωμένη» στην επίτευξη συμφωνίας στις 22 Μαϊου και υπογράμμισε: «Θα μου επιτρέψετε να μη δώσω λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που διεξάγονται, αλλά διεξάγονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Και θα διεξάγονται μέχρι τις 22 του Μάη. Μέχρι το κρίσιμο Eurogroup. Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της μνημονιακής περιπέτειας που κλείνουμε μία αξιολόγηση και δεν εφαρμόζουμε μέτρα για να πάρουμε χρήματα, αλλά παίρνουμε χρήματα και δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των μέτρων στην επόμενη περίοδο, υπό τον όρο ότι θα έχουμε βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου είναι μία πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για την εφαρμογή του συνόλου των αντιμέτρων. «Είναι βέβαιο ότι θα πιάσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και απολύτως βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων το 2019 και το 2020», σημείωσε.Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ