Πολιτικό savoir vivre από Καραμέρο

Τη θέση του στην επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος κατετάγη πρώτος με 5.300 σταυρούς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σε επιστολή του στην κ. Κοντούλη, η οποία κατετάγη δεύτερη σε σταυρούς, παραχώρησε τη θέση του προκειμένου να είναι καθαρό το στίγμα του κόμματος για το ποιοι θα είναι οι επικεφαλής.

Έτσι, σε ένδειξη πολιτικού «savoir vivre» ο Γιώργος Καραμέρος θα είναι στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου στη Β’ Αθήνας.

Εκτός από αυτή τη σημαντική αλλαγή, ελάχιστες και κυρίως εσωτερικές θα είναι οι αλλαγές στις λίστες του κόμματος.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας παραμένει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Στην Βόρεια Ελλάδα την ίδια ώρα ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα είναι υποψήφιος αυτή τη φορά στην Χαλκιδική και όχι στη Θεσσαλονίκη (κατετάγη πάντως 7ος στη σειρά σταυροδοσίας στην Α΄Θεσσαλονίκης) προκειμένου και να δοθεί έμφαση στα ανοιχτά περιβαλλοντικά θέματα της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, πρέπει να θεωρείται η αυτόνομη κάθοδος των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρά το γενικό κλίμα συνεργασιών αλλά και συναλλαγής που διατρέχει το πολιτικό σκηνικό. «Αυτές οι συναλλαγές θεωρήθηκαν αδιανόητες στο γενικά καθαρό χώρο της Πολιτικής Οικολογίας», λέει ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι απέφυγαν το γενικό κλίμα της «κωλοτούμπας»

«Ο κόσμος που σκέφτεται σοβαρά και καθαρά η αλήθεια είναι ότι έχει εκπλαγεί με τους εκλογικούς ανίερους συνεταιρισμούς στα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής. Είναι περιττό να θυμήσουμε το παιδωμάζωμα της ΝΔ από τον ΛΑΟΣ και την διάλυση του τελευταίου με φοβερές καταγγελίες εκατέρωθεν», επισημαίνει.

Ενώ αναφέρεται και στη συνεργασία Μάνου-Τζήμερου:«Ο κ. Τζήμερος που κατέβηκε στις 6 Μαίου με σύνθημα “Πολιτική χωρίς πολιτικούς” έκανε πραγματική  παλαιοπολιτική γαργάρα και τώρα βρέθηκε αγκαλιά με τον κ. Μάνο που είναι σαράντα χρόνια σούπερ επαγγελματίας πολιτικός  δείχνοντας μάλιστα και ομοφοβικά χαρακτηριστικά στην περίπτωση Βαλλιανάτου», λέει.

Σε ότι αφορά το στοίχημα των εκλογών, ο Γιώργος Καραμέρος τονίζει ότι το στοίχημα είναι η 17η αλλά και η 18η Ιουνίου, καθώς όπως λέει, οι Οικολόγοι Πράσινοι προς το παρόν δεν ψάχνουν μόνο το 0,07% που δεν τους έστειλε στην βουλή των “δύο ημερών”, αλλά και το να πείσουν τους αστούς ψηφοφόρους ότι είναι η εναλλακτική καθαρή και νηφάλια επιλογή χωρίς φοβίες και κωλοτούμπες.

«Μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης οι Οικολόγοι Πράσινοι ουσιαστικά αυτοπεριθωριοποιήθηκαν από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό με την προσδοκία να εκτιμηθεί η καθαρή τους γραμμή από το εκλογικό σώμα αλλά και υπό τον φόβο απορρόφησης σε περίπτωση συνεργασίας με κάποιο κόμμα της Αριστεράς», τονίζει αναφερόμενος στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ