• Ο διάλογος του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Μητσοτάκη

  2:39 μμ, Παρασκευή 27 Μάι 2016 2:39 μμ, Παρασκευή 27 Μάι 2016

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε νωρίτερα στο Φανάρι, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τον κάλεσε να βοηθήσει στην ενότητα του ελληνικού λαού.

  Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα «θα αντιμετωπιστεί με τις σπουδαίες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

  Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: Σας υποδεχόμαστε κ. Πρόεδρε στο Πατριαρχείο και προσωπικά εγώ φυσικά, αλλά και εκ μέρους όλων των συνεργατών μου, των Ιεραρχών μας, καθώς είστε ακόμη νέος και «φρέσκος» Αρχηγός τους Κόμματος. Σας είχα συγχαρεί γραπτώς αλλά θέλω και προφορικώς επωφελούμενος από αυτήν την ωραία ευκαιρία της συναντήσεώς μας να επαναλάβω, όλες τις ευχές μου, τα συγχαρητήριά μου, την αγάπη μου, να συμβάλλετε στην πολιτική ζωή της Ελλάδος. Να βοηθήσετε στην ενότητα του ελληνικού λαού για την οποία και εμείς ως Πατριαρχείο πάντοτε ευχόμεθα και προσευχόμεθα.

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Παναγιώτατε με πολύ μεγάλη συγκίνηση επισκέπτομαι σήμερα το Πατριαρχείο και εσάς προσωπικά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Είναι πάντα μεγάλη η χαρά να σας συναντώ. Η παρουσία και το έργο σας συνολικά μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη στους δύσκολους καιρούς που διανύει η πατρίδα μας. Και πράγματι το μήνυμα της ενότητας, που εκπέμπετε, με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από εσάς προσωπικά, είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να εισακουστεί σήμερα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες και μια πολύ βαθειά οικονομική κρίση. Η οποία δεν θα αντιμετωπιστεί με ψεύτικους διχασμούς, αλλά ανακαλύπτοντας και πάλι εκείνες τις σπουδαίες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, που μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερες κρίσεις στο διάβα των αιώνων.

  Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να σας συγχαρώ και επίσημα για την πρωτοβουλία σας και για την επιμονή σας, να συγκαλέσετε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, ένα τεράστιο επίτευγμα, ένα σύμβολο ενότητας. Με πολύ μεγάλη χαρά, μάλιστα αυτή θα φιλοξενηθεί και στην Κρήτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το γεγονός, το οποίο είναι γεγονός, πολύ μεγάλης ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για την Ορθοδοξία.

  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: Είναι πρόκληση και μια μεγάλη ευθύνη για το Οικουμενικό Πατριαρχείο που έχει το συντονισμό των πραγμάτων. Το Πατριαρχείο μας μαζί με όλες τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, ιδιαιτέρως αυτό όλες τις τελευταίες δεκαετίες έκανε διάφορα πράγματα, πολλές συναντήσεις, πολλά έξοδα - αν επιτρέπεται να το πω και αυτό - για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, στο αίσιο αποτέλεσμα να ευρισκόμεθα τώρα εις τας παραμονάς της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

  Ελπίζουμε και ευχόμεθα να πάνε όλα καλά. Διότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι οι αδελφοί Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών προσέρχονται με τις καλύτερες διαθέσεις. Έκαστος, θα φέρει τη συμβολή της Εκκλησίας και θα δώσουμε προς όλον τον κόσμο την εικόνα μιας ενωμένης και ομονοούσης Ορθοδοξίας. Μπορεί να έχουμε μερικά εσωτερικά προβλήματα, αυτά υπάρχουν σε κάθε οικογένεια και θα υπάρχουν και μετά τη Σύνοδο, δεν μπορεί να υπάρχει απολύτως ομοιομορφία και σύμπραξη σε όλα, αλλά υπάρχει καλή διάθεση και θα τα βρούμε.

  Διαβάστε επίσης:

  Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε ο Μητσοτάκης

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα