Γεροβασίλη: Η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει προαπαιτούμενο το χρέος

«Η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει προαπαιτούμενο την συζήτηση για το χρέος. Η αξιολόγηση έχει συμφωνημένα αυτά τα οποία κάνουμε», δήλωσε η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και χαρακτήρισε «νίκη της Ελλάδας» το γεγονός ότι σήμερα στο Eurogroup ανοίγει το θέμα του χρέους.

«Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ως μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν μπορούν να είναι τα πλεονάσματα βιώσιμα χωρίς ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Επισήμως, για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι του Eurogroup το κομμάτι του χρέους. Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θα ήθελαν να συζητήσουν το κομμάτι αυτό”, επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, αναφερόμενη στο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μικροπολιτικοί λόγοι δεν άφησαν ποτέ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που κυβέρνησαν τα τελευταία πολλά χρόνια να περάσουν σε μία μεταρρύθμιση που θα άφηνε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα έγινε μία τέτοια μεταρρύθμιση, σε δύσκολη πολιτική συγκυρία”.

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι κατηγορίες που έχουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ δεν βάλλονται. Υπάρχουν μικρές επιβαρύνσεις στα μεσαία στρώματα. Όχι όμως αυτά που ακούγονται. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα δει καινούργια βάρη παρ’όλα αυτά που ακούστηκαν. Επενδύουν πολλοί στον φόβο, λέγοντας φοβερά ψέματα στον ελληνικό λαό. Τρομοκρατώντας» και πρόσθεσε ότι «για όσους υποστούν μειώσεις, επαναλαμβάνω πως δεν ήταν επιθυμητό, ο στόχος μας είναι να βγούμε στην ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια».

Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το καλοκαίρι ψηφίστηκε μία συμφωνία που οφείλουν να τηρήσουν όλα τα μέλη για να βγούμε από τον δρόμο των μνημονίων. Από την πλευρά μας τηρούμε τα συμφωνηθέντα, αν και βεβαίως καθυστερούσαμε μία διαπραγμάτευση μέχρι να πετύχουμε να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές, όπως η μη μείωση των κυρίων συντάξεων. Σήμερα όμως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο Eurogroup έχοντας μαζί του την συνέπεια, την αποφασιστικότητα και το συμφωνηθέν κομμάτι της αξιολόγησης ψηφισμένα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, διαψεύδοντας αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα περάσουν».

 

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Δεν θα εφαρμοστούν και θα αποδώσουν αρνητικά τα μέτρα που ψηφίστηκαν

Κατρούγκαλος: Εάν ήταν νόμος λαιμητόμος θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ