Σκληρή απάντηση του Μάρδα στην Κωνσταντοπούλου

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απαντά ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, σε όσους έχουν ασκήσει κριτική σε όσα δήλωσε για επενδύσεις από τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μία εισήγηση.

Ο κ. Μάρδας έκανε ειδική αναφορά στην πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην επίθεση που του εξαπέλυσε μέσω Twitter λέγοντας ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης εκείνη αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Δημήτρη Μάρδα στο Facebook:

«Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών – προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

1. Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη.

2. Δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων

3. Δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO.

4. Ως προς το χαρακτηρισμό εκ μέρους της κας Κωνσταντοπούλου ότι η όλη πρόταση είναι ναζιστικό μέτρο, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει». 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Δεν έχω μετανιώσει για τη δήλωση μου για τους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ 

Ο Άδωνις συμβουλεύει τον Μάρδα μέσω twitter 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ