Η απάντηση του Κατρούγκαλου για την απουσία υπουργών από τη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Στις αντιδράσεις βουλευτών για την απουσία υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη Βουλή.

«Άκουσα να απευθύνονται αιτιάσεις και μομφές κατά της κυβέρνησης χωρίς να είναι παρόντες οι υπουργοί στους οποίους απευθύνονται οι αιτιάσεις αυτές. Άρα με αδυναμία απάντησης» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει ότι δείχνει απεριόριστο σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Παράδειγμα, τον πρόεδρό της, ο οποίος σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους πρόσφατους Πρωθυπουργούς είναι παρών στη βουλή, όχι μόνο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις που απευθύνονται προς αυτόν».

«Εφόσον υπάρχει παράπονο είτε ότι σας εξαπατούν υπουργοί με τις απαντήσεις που σας δίνουν, είτε ότι δεν είναι παρόντες, προβλέπεται από το Σύνταγμα και από τον κανονισμό της Βουλής διαδικασία θεραπείας. Εφόσον σέβεστε τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, μετατρέψτε μία ερώτηση σε επερώτηση ή απευθύνετε μομφή προς τους υπουργούς που νομίζετε ότι παραβιάζουν τον κανονισμό. Διαφορετικά ευτελίζουμε και δεν προωθούμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες γιατί αυτή είναι η βασική διαφορά ενός τηλεοπτικού παραθύρου από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Να μπορεί πράγματι να ελέγχεται η εκτελεστική εξουσία και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις» υπογράμμισε.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Έντονες αντιδράσεις λόγω της απουσίας υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ