Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

«Είχαμε μια σημαντική μετατόπιση του πλαισίου συζήτησης. Η συζήτηση εστιάστηκε στο πως θα βρούμε λύση περιορισμού των ροών σε συνεργασία με την Τουρκία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

«Η ουσία είναι ότι μπήκε η συζήτηση ξανά σε μια σωστή βάση», ανέφερε.

«Η σύνοδο τελείωσε σήμερα αλλά συνεχίζεται αύριο στη Σμύρνη σε μια ιστορική συνάντηση», υπογράμμισε και επισήμανε πως «η συζήτηση ανέδειξε τον διχασμό ανάμεσα στην ΕΕ».

«Όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα αλλά απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονωθεί η Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θέλω να επισημάνω ότι σε σχέση με τις αρχικές μας επιδιώξεις, αυτές δηλαδή που από κοινού χαράξαμε ως στόχους στη Σύνοδο των πολιτικών αρχηγών την προηγούμενη Παρασκευή, έχουμε ουσιαστικά πετύχει τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των στόχων. Πετύχαμε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση της ανάγκης η Ελλάδα να στηριχθεί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν ως ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα μπροστά, διότι οι εικόνες από την Ειδομένη είναι τραγικές.

«Αν δεν μπορούν οι εικόνες αυτές να συγκινούν όσους βρεθήκαμε εδώ και αν κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν αφορά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και το μέλλον της ΕΕ, τότε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και αυτό το λάθος αν το συνεχίσουμε θα το πληρώσουμε ακριβά ως ΕΕ», είπε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Στις 17 Μαρτίου η απόφαση για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ