Κοτζιάς: Παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

«Συμφωνήσαμε ότι το προσφυγικό δεν είναι θέμα Τουρκίας ή Ελλάδας ούτε μπορεί να περιοριστεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Είναι παγκόσμιο πρόβλημα, που αφορά σε όλη την Ευρώπη» τόνισε.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ανάπτυξης «μέσα από δυσκολίες συχνά των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου».

Πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Τουρκία στο βαθμό που μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους θα αποτελέσουν έναν ισχυρό σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

 «Θέλουμε να βρεθεί λύση στο Κυπριακό να ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους καημούς και τις προοπτικές Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι συζητήθηκε και η συμφωνία συνδρομής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού καθώς και ότι έγινε προετοιμασία ενόψει της Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα και του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας Τουρκίας.

Έκανε λόγο επίσης για δύο σχέδιο «εξαιρετικής σημασίας», το σχέδιο για ένα γρήγορο τρένο το οποίο θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Θεσσαλονίκη και το σχέδιο ακτοπλοϊκής διασύνδεσης  ακτοπλοϊκά της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Το προσφυγικό να αντιμετωπιστεί συνολικά από την Ε.Ε

Αβραμόπουλος: Κανένας κίνδυνος να φύγει κάποια χώρα από τη ζώνη Σένγκεν

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ