Ο Νίκος Βούτσης στον Realfm 97,8 για την αξιολόγηση και το προσφυγικό

«Μετρημένα αισιόδοξος» για τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και το προσφυγικό, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Νομίζω ότι δικαιούμαστε να έχουμε μία μετρημένη αισιοδοξία και για τα δύο θέματα για το αμέσως προσεχές διάστημα. Νομίζω ότι αυτό το σήμα θα δοθεί τις επόμενες δύο – τρεις μέρες που είναι κρίσιμες στις συζητήσεις που θα γίνουν στη Σύνοδο Κορυφής. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ από πέρσι τέτοιο καιρό, ως προς το ότι έχουν συνειδητοποιηθεί κάποια ζητήματα, σε σχέση με την οικονομία σε ευρωπαϊκή κλίμακα, και έχουν διαμορφωθεί διαφορετικοί συσχετισμοί απόψεων αν όχι πολιτικών δυνάμεων. Για το προσφυγικό άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι είναι ένα θέμα που θα ερχόταν και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε, ενώ επιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό όλοι οι Έλληνες ότι είναι ένα θέμα που έρχεται από το μέλλον που έρχεται ως απόρροια των επεμβάσεων και των μεγάλων προβλημάτων αποσταθεροποίησης που υπήρχαν στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ερωτηθείς, αν η χώρα θα αποκτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

«ΕΣΡ έπρεπε να υπάρξει εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Εγώ προσωπικά έχω κάνει και δημόσια την αυτοκριτική μου, γιατί υπήρξε μία παρατεταμένη αβελτηρία, δεν φέραμε πρόταση στη διάσκεψη των προέδρων, περιμένοντας και την αξιωματική αντιπολίτευση να αποκτήσει εκλεγμένη ηγεσία, μετά από συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ύστερα όταν έγινε αυτό και ενώ δεν υπήρχε κατ’ αρχήν διαφωνία για τα πρόσωπα που είχαν προταθεί, δεν έγινε δυνατόν να υπάρξει ΕΣΡ και πήγαμε στη διαδικασία των νομοθετικών παρεμβάσεων. Το θέμα είναι να δούμε το αύριο και το αύριο είναι ΕΣΡ να υπάρξει, ανεξάρτητα αν η διαγωνιστική διαδικασία γίνει κατά την πρόβλεψη της τελευταίας νομοθετικής παρέμβασης της Βουλής. Θα πρέπει αμέσως να υπάρξει ΕΣΡ που το νέο πλαίσιο, το οποίο διαμορφώνεται στην ψηφιακή εποχή, με μία δημοκρατική τομή σε σχέση με το παρελθόν, να το ρυθμίζει, να το ελέγχει, να δίνει ή να αφαιρεί άδειες, να υπάρχει μία συναίνεση και μία δημοκρατική αντίληψη στην κοινή γνώμη. Όλα αυτά είναι σε εκκρεμότητα. Αλίμονο αν δεν υπάρξει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για να τα διαχειρίζεται. Άρα οι προσπάθειές μας θα ενταθούν σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ