Αγρότες από… κούνια

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα πρόγραμμα με τίτλο ”Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα”. Πρόκειται για μια αγροτική κατασκήνωση, η οποία στοχεύει στην επαφή των παιδιών με την υπαίθρια διαβίωση και το φυσικό περιβάλλον.

Το metrogreece.gr μίλησε με την υπεύθυνη του προγράμματος ”Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα” , κ. Ειρήνη Αργυριάδου, για τους στόχους, το πρόγραμμα και την ανταπόκριση της κατασκήνωσης.

”Θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά της πόλης μέσα από υπαίθριες δραστηριότητες ,εργαστήρια, κατασκευές, πειράματα, κηπουρικές εργασίες, μαγειρέματα, γευστικές εκπλήξεις και ομαδικά κινητικά παιχνίδια, σε επαφή με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5,5 έως 12 ετών και η ανταπόκριση είναι ήδη αρκετά μεγάλη κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η καθημερινότητα της αγροτικής  κατασκήνωσης  συμπεριλαμβάνει μαγειρική με τα φρέσκα προϊόντα του αγροκτήματος σύμφωνα με τις επιταγές της μεσογειακής μαγειρικής, μαθήματα σωστού καταναλωτή, επίσκεψη σε γαλακτοκομείο, στον ελαιώνα, στον αμπελώνα, στο οινοποιείο. Τα παιδιά θα χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και την κάθε ομάδα θα επιβλέπει ένας εκπαιδευτικός ειδικευμένος σε θέματα αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις περιόδους και η κάθε μία έχει διάρκεια 10 ημέρες”.   Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ