Βρούτσης: Μεταρρυθμίσεις, το πρώτο ανέκδοτο του 2016 εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

«Στη ΝΔ, μετά και τη�� εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πλέον πασιφανές ότι αλλάζει συνολικά ο πολιτικός χάρτης της χώρας» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας πως:

«Αυτό εκπέμπει έναν εκνευρισμό, ο οποίος φάνηκε στον άκομψο τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε ο κ. Τσίπρας –τον λέω άκομψο και χρησιμοποιώ ήπια λέξη- διότι δεν μπορεί δεύτερη μέρα, να τοποθετείται ο πρωθυπουργός της χώρας και να καταγγέλλει τον καινούργιο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνευ λόγου και αιτίας. Δείχνει πανικό, αν μη τι άλλο.

Όσον αφορά τώρα στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, θα έλεγα ότι είναι το πρώτο ανέκδοτο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2016. Αν είναι δυνατόν οι ιδεοληπτικοί, οι οπισθοδρομικοί, και οι λαϊκιστές, το κατεξοχήν δημιουργικό κόμμα της μεταπολίτευσης να μιλάει για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές και να κοιτάει τη ΝΔ αρνητικά. Αν είναι δυνατόν. Και το λέω αυτό, διότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται στον δημόσιο διάλογο η μεγάλη κουβέντα για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι ένα μείζον κοινωνικό, πολιτικό, ηθικό, οικονομικό ζήτημα. Και εδώ μέσα ενσωματώνονται στις μειώσεις τις μεγάλες των κύριων συντάξεων, των επικουρικών, τις άδικες και τις αχρείαστες, ενσωματώνεται όλο αυτό που είναι το πλαίσιο της ιδεοληψίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ευθύνεται για τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει τη συζήτηση για το ασφαλιστικό».

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε εν συνεχεία ότι «λάμπει σαν αληθινή ελπίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ για όλο αυτό το κίνημα το οποίο εκφράστηκε με το ‘ναι’ στο περίφημο δημοψήφισμα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να καλύψουμε χωρίς να εκβιάσουμε κανέναν άλλο κόμμα. Αλλά ξέρετε, στον δημόσιο διάλογο και στην πολιτική τα πράγματα είναι ανοιχτά. Όποιος πιστεύει ότι ένα κόμμα τον εκφράζει καλύτερα, είναι καλοδεχούμενος αν αποδέχεται και τις αρχές του. Και η ΝΔ διαχρονικά ήταν ένα ανοιχτό κόμμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ