ΝΔ: Ανακοινώνονται οι δύο αντιπρόεδροι

Σήμερα, εκτός απροόπτου, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των δύο αντιπροέδρων που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος θα αναλάβει τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου και ο Κωστής Χατζηδάκης που θα ετοιμάσει τις προτάσεις του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορίσει τους τομεάρχες κλείνοντας τον πρώτο κύκλο αλλαγών στην κεντροδεξιά παράταξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με τις μέχρι τώρα επιλογές του έχει καταφέρει να συνδυάσει την ανανέωση με την ενότητα στο κόμμα κάτι που είχε προαναγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να δώσει ευκαιρίες σχεδόν σε όλα τα κοινοβουλευτικά στελέχη, χωρίς αποκλεισμούς, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τόσο με τον ορισμό του Γιώργου Κουμουτσάκου στη θέση του εκπροσώπου του κόμματος όσο και με τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ .

Το κλίμα κατά την ομιλία του νέου προέδρου στην κοινοβουλευτική ομάδα ήταν πανηγυρικό, οι αντιπαραθέσεις δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν και όλοι τονίζουν πως θα σταθούν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά μετά από περίπου τρεις μήνες που ήταν άπαντες παρόντες στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς στις προηγούμενες που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απουσίαζαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και  Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στην συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη η αμηχανία μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να αποτυπώθηκε μπροστά στους τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς, ωστόσο όταν έκλεισαν οι πόρτες του γραφείου του προέδρου του κόμματος στη βουλή η μεταξύ τους ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως θετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως θα στηρίξει τις προσπάθειες του νέου προέδρου όπως έκανε άλλωστε όλα τα χρόνια της πολιτικής του καριέρας.

Στο τραπέζι δεν τέθηκε θέμα προκειμένου ο πρώην πρόεδρος της βουλής να αναλάβει κάποιο συγκεκριμένο ρόλο καθώς και οι δύο είχαν ξεκαθαρίσει το επίμαχο θέμα προεκλογικά. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα μετέχει στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

 

Πηγή real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ