• Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση επιστρέφει σε παλιές αποτυχημένες συνταγές

  5:15 μμ, Τετάρτη 16 Δεκ 2015 5:15 μμ, Τετάρτη 16 Δεκ 2015

  Να χρησιμοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ανά τη χώρα ως δομές φιλοξενίας για τους μετανάστες, ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού και είχε συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν γύρω στα 700 άτομα, ενώ ενημερώθηκε από τους Δημάρχους για τις προσπάθειες που κάνουν για να εξασφαλισθούν όσο πιο ανθρώπινες υποδομές γίνεται.

  Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς είπα στον κ. Τσίπρα ότι και στην Αττική αλλά και σ΄ άλλες περιοχές, υπάρχουν πολλά στρατόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί. Θα έπρεπε κατά την άποψή μας, αυτά τα στρατόπεδα που έχουν υποδομές να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας των μεταναστών. Το έθεσαν και οι άλλοι αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας μας άφησε με την εντύπωση ότι θα γίνει μια τέτοια κίνηση. Αντί γι΄ αυτό βλέπουμε ότι επιστρέφουμε σε παλιές και μάλλον αποτυχημένες συνταγές».

  Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις στην μεταναστευτική πολιτική λέγοντας: «Από την άνοιξη είχαμε πει στην κυβέρνηση ότι η λύση είναι μια: να ορίσει ο Πρωθυπουργός έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα να συνεργάζεται με τους Δήμους, τις ΜΚΟ, το λιμενικό, την αστυνομία, την ΕΕ. Έναν εθνικό διαπραγματευτή για τη μετανάστευση. Δεν το έκανε και επιμένει να μην το κάνει. Προσπαθεί ο κ. Μουζάλας να κάνει μερικά πράγματα, προσπαθούν και τα άλλα υπουργεία να κάνουν άλλα πράγματα. Αυτές όμως είναι αποσπασματικές πρόχειρες πολιτικές».

  Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον ρόλο της Τουρκίας ενώ τάχθηκε υπέρ της συνοριοφυλακής: «Έχουν δοθεί πολλά λεφτά, και οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν δώσει μόνο υποσχέσεις. Πρέπει ο ροές να κοπούν. Το Ποτάμι υπερασπίζεται και την ύπαρξη ενός σώματος από την Frontex που θα ελέγχει τα σύνορα και που θα ελαφρύνει λίγο το βάρος από τις λιμενικές μας αρχές. Είναι άσχημο που η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες δεν έχει εκπονήσει το παραμικρό σχέδιο».

  Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε:

  «Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα και την εθνική διάσταση του προβλήματος, και την ανθρωπιστική του πλευρά, εμείς οι δήμαρχοι βάζουμε πλάτη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο χρειάζεται επιτέλους, όπως ζητήσαμε και εμείς οι δήμαρχοι από τον Υπουργό, να εκπονήσει άμεσα και να ξεκινήσει να υλοποιεί ένα συγκροτημένο, εθνικό σχέδιο, στο οποίο όλοι θα συμμετάσχουμε, αλλά το οποίο εδώ και μήνες περιμένουμε και δεν το έχουμε δει».

  Στην επίσκεψη τον κ. Θεοδωράκη συνόδευαν ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, καθώς η Ολυμπία Αναστασοπούλου, συντονίστρια του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ποταμιού.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Νέο ναυάγιο στη Λέσβο με δύο νεκρούς – Eπιχείρηση διάσωσης – ΤΩΡΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα