Κουτσούμπας: Γελάνε και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για το παράλληλο πρόγραμμα

Την εκτίμησή του ότι θα γίνει προσπάθεια για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών στη Βουλή την επόμενη χρονιά μετέφερε μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές, δεν τις προκρίνει όμως σαν πολιτική εκτίμηση ενώ δεν πιστεύει ότι θα συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση όπως λέει ο κ. Λεβέντης ή μια κυβέρνηση “όλου του ευρωενωσιακού τόξου όπως λέει η κα Γεννηματά”.

“Περισσότερο σε πρώτη φάση μάλλον θα προσπαθήσουν κάποιες δυνάμεις από τα μικρότερα κόμματα να συνδράμουν την ασταθή πλειοψηφία που έχει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ”, ανέφερε.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση, ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι “στο πρόσωπο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν βρει τους κατάλληλους για να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά, να το πω έτσι απλά, που δεν μπορούσαν ή δεν μπορέσαν να ολοκληρώσουν, να κάνουν οι προηγούμενοι, διότι ακριβώς έχει σοσιαλιστικές αναφορές, αριστερές αναφορές, είχε κάποιες επαφές με το κίνημα, με εργαζόμενες δυνάμεις, με αριστερό κόσμο που κινητοποιείται βασικά ή ήταν μέσα σε αυτό που λέμε εργατικό λαϊκό κίνημα και λοιπά και από αυτή τη σκοπιά παίζουν αυτό το ρόλο”.

Γι’ αυτό όπως είπε εξηγείται το γεγονός ότι “ξεπουλάνε 14 αεροδρόμια” που για τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικά ήταν αιτία πολέμου. Μίλησε ακόμα και για υιοθέτηση τακτικής τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να περάσει τη “βρώμικη δουλειά όσο μπορεί πιο γρήγορα” και “όσο ο κόσμος περιμένει επειδή δεν έχει και άλλη εναλλακτική λύση”.

Χαρακτήρισε ανέκδοτο το παράλληλο πρόγραμμα για το οποίο όπως είπε γελάνε οι “κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ” στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη ΝΔ για την οποία είπε ότι “δεν μπορεί να βρει περπατησιά” με την ουσία της πολιτικής καθώς ταλανίζεται με εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Ξεκαθάρισε ότι είναι εσωτερικό ζήτημα η εκλογή του αρχηγού και δεν παρεμβαίνει το ΚΚΕ ωστόσο “το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, η διαπάλη όμως είναι πολιτική και στο εσωτερικό της ΝΔ και γενικότερα”.

Υπό αυτή την έννοια ανέφερε κρίσιμος είναι ο χαρακτήρας που θα αποκτήσει το κόμμα, εάν θα είναι δηλαδή κεντροδεξιός ή θα “πιάσει και την ακροδεξιά ή παλιοβασιλικές δυνάμεις”. Για το σύμφωνο συμβίωσης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα το καταψηφίσει καθώς εκτιμά ότι ανοίγει το δρόμο για το ζήτημα των υιοθεσιών παιδιών.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ