• Η συνέντευξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Νίκο Χατζηνικολάου

  12:34 μμ, Τρίτη 08 Δεκ 2015 12:34 μμ, Τρίτη 08 Δεκ 2015

  «Επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

  «Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση –μία κυβέρνηση που έχει αποδείξει την ανικανότητα της αλλά και τις ιδεοληψίες τις οποίες έχει στην εφαρμογή των πολιτικών- οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο γκρεμό» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2016, επεσήμανε ότι «αποτυπώνει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς «είναι κατά 95% μέτρα λιτότητας».

  Σχετικά με «την επόμενη μέρα» σε ό,τι αφορά την οικονομία, στην περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε:

  «Η ΝΔ αυτό που πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα είναι να εφαρμόσει την ιδεολογία της στην πράξη (…) Πολλές φορές στο παρελθόν παρεκκλίναμε απ’ την ιδεολογία μας, κι αυτό μας το χρέωσαν οι πολίτες, μας γύρισαν την πλάτη σε εκλογικές διαδικασίες του παρελθόντος».

  Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι αποφασισμένος μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού και εφόσον έχω πάρει την εντολή την νεοδημοκρατών και των φίλων αυτής της παράταξης να ηγηθώ της ΝΔ, να προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, για όλους τους τομείς, όχι μόνο για την οικονομία. Και το οποίο θα παρουσιάσουμε σε ένα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης που θα κάνουμε σε 3 με 4 μήνες μετά τις εκλογές αρχηγού».

  Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της μη συμμετοχής του στο Κοινοβούλιο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, απάντησε:

  «Θα επιχειρήσω και θα πετύχω αυτό το θέμα να το αναδείξω σε στρατηγικό πλεονέκτημα της ΝΔ. Η ΝΔ δεν έχασε ποτέ τις μάχες τις κοινοβουλευτικές ούτε σήμερα τις χάνει (…) Κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή και χάνουμε στην κοινωνία. Αυτό που θα κάνω για το θέμα το πρακτικό αν θέλετε, είναι ότι θα ορίσω έναν αντιπρόεδρο, από τους αντιπροέδρους που προβλέπει το καταστατικό ότι μπορεί να ορίσει ο εκάστοτε πρόεδρος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ. Και πιστέψτε με θα επιλέξω τον καλύτερο…» τόνισε, και συμπλήρωσε:

  «Για τις θέσεις των αντιπροέδρων θα σκεφτώ πολύ σοβαρά και για λόγους ενότητας να αποταθώ πρώτα σε κάποιους εκ των σημερινών μου συνυποψηφίων. Η ΝΔ από αυτή τη διαδικασία θα βγει ενισχυμένη και ενωμένη».

  Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Βασίλης Λεβέντης στη χθεσινοβραδινή εκπομπή «στον ενικό», τον χαρακτήρισε «φιλοβασιλικό», ο ίδιος ανέφερε:

  «Πιστεύω στο πολίτευμά μας και μάλιστα όχι μόνο στην Προεδρευόμενη Δημοκρατία, όπως λειτουργεί σήμερα, αλλά θέλω να πάω κι ένα βήμα παραπέρα. Θεωρώ ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική, και να προχωρήσουμε επιτέλους στην άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Έλληνες πολίτες».

  Ερωτηθείς σχετικά με το αν μείνει στη ΝΔ στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος, απάντησε:

  «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών θα είμαι δίπλα στον οποιοδήποτε αναδείξει ως πρόεδρο –εφόσον δεν είμαι εγώ- η βάση της ΝΔ, και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι τρεις. Και οι τέσσερις εγγυόμαστε την ενότητα της παράταξης, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα