Γεωργιάδης: Ο Τζιτζικώστας στις ευρωεκλογές υποστήριξε τον Τσίπρα

«Ο κ. Τζιτζικώστας στις ευρωεκλογές υποστήριξε τον Τσίπρα. Δεύτερον, το Σεπτέμβριο ζήτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και να γίνει οικουμενική. Τρίτον τον Φεβρουάριο ζήτησε από τη ΝΔ να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αυτά προκύπτουν από τις επίσημες δηλώσεις του. Δεν ξέρω πως αυτά τα λέτε συν για τη ΝΔ» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90.1 Fm».

Ερωτηθείς αν θα δεχτεί κάποια θέση αντιπροέδρου από τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ στην περίπτωση μη εκλογής του , ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι παρασκηνιακώς τέτοιες προτάσεις μου έχουν γίνει και τις έχω ήδη απορρίψει.  Προτάσεις τέτοιου τύπου ναι, μου έχουν προταθεί. Εγώ συμφωνίες κάνω μόνο σε επίπεδο πολιτικών αρχών και ποτέ σε επίπεδο πολιτικών θέσεων.»

«Πρώτα από όλα οι φιλίες αποδεικνύονται στην πράξη και στη ζωή» υπογράμμισε σχετικά με την προσωπική του σχέση με τον κ. Βορίδη.

Σχετικά με το εαν α δεχτεί τη στήριξη του κ. Βορίδη στην περίπτωση που είναι στο δεύτερο γύρο σημείωσε:

«Εγώ δεν έχω ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών, έχω πει ότι οι βουλευτές κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι έξω από τη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή είναι λαϊκή, δεν είναι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν με ενόχλησε ότι ο κ. Βορίδης στηρίζει κάποιον άλλο μπορεί να στηρίζει όποιον θέλει, με ενόχλησε το ότι είπε κάτι που είναι ψευδές ότι  παρασύρθηκε από την ηγετική προσωπικότητα του κ. Τζιτζικώστα διότι λέει ότι ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε μόνο αυτός στην πολιτική αυτή διαμάχη την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.  Επειδή το θέμα της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς δεν έχω ακούσει να το αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας ούτε μια φορά στη ζωή του σε αντίθεση με μένα, θεωρώ πολύ μεγάλο φάουλ και αυτό δείχνει και το στόχο της κίνησης Βορίδη, να βάζει ο κ. Βορίδης στο στόμα του κ. Τζιτζικώστα κάτι που ο ίδιος δεν έχει πει.»

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο κ. Βορίδης είναι ελεύθερος άνθρωπος να στηρίξει όποιον θέλει. Εάν ο κ. Βορίδης αισθάνθηκε θάμβος από τα ηγετικά προσόντα του κ. Τζιτζικώστα  εγώ δεν μπορώ να βγω μπροστά και να πω «κ. Βορίδη γιατί εκθαμβωθήκατε από το ηγετικό εκτόπισμα του κ. Τζιτζικώστα;» Δικαίωμα του να έχει εκθαμβωθεί, αυτό που δεν ήταν δικαίωμά του είναι να πει ψέματα. Αυτό δεν είναι δικαίωμα κανενός.»

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο  κ. Βορίδης να τεθεί ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε:

«Όποιον θέλει να βάλει ο κ. Τζιτζικώστας, να βάλει όποιον νομίζει καλύτερο το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσει με όποιον και να ορίσει ο κ. Τζιτζικώστας. Εμένα να ορίσει. Ο κ. Τσίπρας θα συνομιλεί στη Βουλή με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και θα μιλάει μόνο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Άρα σε περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα μέσα στη Βουλή η ΝΔ θα είναι ανύπαρκτη γιατί ο κ.Τσίπρας θα την καταστήσει ανύπαρκτη εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό της Βουλής. Η ΝΔ θα είναι (κοινοβουλευτικά) ανύπαρκτη.»

Διαβάστε επίσης:

Ακροδεξιό “άρωμα” στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα

Επιστρέφει ο πυρσός στο έμβλημα της ΝΔ;

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ