Θεοδωράκης: Θα ψηφίζουμε μόνο τα αναγκαία όχι τα λάθη σας

“Στηρίξαμε την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, τώρα όμως πρέπει να συνεχίσετε μόνοι σας. Θα ψηφίζουμε μόνο τα αναγκαία όχι τα λάθη σας”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης .

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο και μετά, δεν διαπραγματεύτηκε και αν είχε προχωρήσει νωρίτερα σε συμφωνία, η Ελλάδα θα είχε πληρώσει μικρότερο κόστος.

“Δεν διαπραγματευτήκατε και υπογράψατε μια συμφωνία όταν πια ήσασταν με την πλάτη στον τοίχο” είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι, “τα προαπαιτούμενα είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόντα ανικανότητας και ιδεοληψίας”.

“Πού είναι αλήθεια το παράλληλο πρόγραμμα που υποσχεθήκατε προεκλογικά;” αναρωτήθηκε και υποστήριξε, πως δεν θα βρεθούν ισοδύναμα “όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί προστατεύετε το πελατειακό κράτος”.

Για τα κόκκινα δάνεια, πρότεινε τη συγκέντρωση όλων των δανείων σε μια κακή τράπεζα με διαφανή κριτήρια και την κεφαλαιοποίηση της με τέτοιο τρόπο (συνδυασμός ιδιωτικών κεφαλαίων και δημόσιων εγγυήσεων) που δεν θα επιβαρύνει το χρέος”.

“Πουλάτε ελπίδα σε περιοχές που οφείλουμε να κάνουμε πολλά” είπε ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα και εκτίμησε πως, “βάζοντας μέσα και τις περιουσίες της ΑΓΕΤ και της Εθνικής, για πολλά χρόνια θα υπάρχουν δικαστικές διαμάχες και δε θα γίνει απολύτως τίποτα”.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ζήτησε από την κυβέρνηση να οργανώσει “μια συνάντηση κορυφής στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή των ευρωπαϊκών θεσμών και της Τουρκίας”, μια πρόταση για την οποία ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην χθεσινή συνάντησή τους και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ανθρώπων για κάποια αβέβαια ανταλλάγματα”.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας και Σουλτς αποχαιρέτησαν τους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ