• Γεωργιάδης για Τζιτζικώστα: Σε κάθε ομιλία αφήνει αιχμή για την κυβέρνηση της ΝΔ

  12:32 μμ, Πέμπτη 29 Οκτ 2015 12:32 μμ, Πέμπτη 29 Οκτ 2015

  «Είμαι πάρα πολύ απαισιόδοξος» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας:

  «Και είμαι πάρα πολύ απαισιόδοξος για έναν και μοναδικό λόγο: Όταν η άλλη πλευρά, στην προκείμενη περίπτωση η τρόικα, έχει συνείδηση του τεραστίου μεγέθους της αδυναμίας σου, πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω. Κι όταν πια όλοι ξέρουμε ότι αν δεν τελειώσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θα έχουμε πραγματικά τεράστιο πρόβλημα με το τραπεζικό μας σύστημα, αυτό σημαίνει ότι έχουν συνείδηση της ισχύος τους. Κι αυτό δεν είναι καλός οιωνός για μία διαπραγμάτευση. Από την άλλη δεν μπορώ να πω ψέματα. Κατά τη γνώμη μου η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων –ας υποθέσουμε ότι πάει καλά, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση εν πάση περιπτώσει και ψηφίζονται όλα αυτά τα πράγματα- αυτό το πράγμα δεν βγαίνει».

  Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Γιατί δεν δίνει κανένα περιθώριο στην ιδιωτική οικονομία να αναπνεύσει. Και αν δεν αναπνεύσει η ιδιωτική οικονομία δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ για να βγούμε απ’ τη μιζέρια. Άρα θα ανακυκλώνουμε αενάως τη μιζέρια μας».

  Ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών, ενώ αναφερόμενος στον Απόστολο Τζιτζικώστα είπε να βγει πιο δυναμικά και τόνισε χαρακτηριστικά ότι σε κάθε του ομιλία αφήνει και μία αιχμή για την κυβέρνηση της ΝΔ.

  Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ απαντώντας στο ερώτημα αν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου γίνεται πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος για την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος είπε:

  «Μέχρι στιγμής αυτή η διαδικασία είναι τέσσερις παράλληλοι μονόλογοι για να μην πω τρεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει εμπλακεί στη διαδικασία, μένει στο βάθρο του προέδρου. Και ίσως και καλά κάνει ενδεχομένως για την υποψηφιότητα του δεν τον κατηγορώ με αυτό, για να μην εκληφθεί αρνητικά, αλλά πάντως δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία».

  Και πρόσθεσε: «Άρα, έχει ο καθένας τη δική του προσπάθεια, προσπαθούμε με κομψό τρόπο, γιατί δεν είναι και ωραίο για την ενότητα του κόμματος να σηκώσουμε και τους τόνους, κι εγώ προσπαθώ να μην τους σηκώνω και λέμε ο καθένας όσο υπάρχει ακροατήριο να μας ακούσει γιατί μην νομίζετε τώρα –για να είμαι και ειλικρινής- ότι το πρώτο θέμα της ελληνικής κοινωνίας είναι οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. Για να μην είμαι και υπερβολικός, είναι τελείως δευτερεύων θέμα μπροστά σε αυτά που γίνονται. Αρα όλα αυτά δεν έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής τη διαδικασία να πάρει τον ρυθμό που θέλει».

  Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρόταση του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος πριν ψηφίσει να ακούσει τις προτάσεις ενός εκάστου. Είναι σημαντικό γιατί έτσι ο επόμενος αρχηγός θα είναι δεσμευμένος στο τι θα κάνει. Ενώ αν κάποιος εκλεγεί αρχηγός χωρίς να έχει μιλήσει καν στην ουσία του έχεις δώσει λευκή επιταγή να κάνει ό,τι θέλει». Στο ερώτημα αν αναφέρεται με την τοποθέτησή του στον κ. Τζιτζικώστα ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ απάντησε: «Πρέπει και ο κ. Τζιτζικώστας να βγει πιο δυναμικά».

  Σχετικά με δηλώσεις του συνυποψήφιού του για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα για το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Κανένας και σίγουρα κανένας νεοδημοκράτης δεν μπορεί να αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την παρέλαβε. Αρα για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας, επειδή θεωρείται αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς, όχι δημοφιλής λόγω της προηγούμενης κυβερνητικής του πορείας ή λόγω της ήττας ή για ότι λένε οι επικοινωνιολόγοι, το να θέλει να διεκδικεί κάποιος την ηγεσία της ΝΔ και σε κάθε του ομιλία να αφήνει και μία αιχμή για την κυβέρνηση της ΝΔ αυτό με συγχωρείται αλλά για όλους εμάς που τρέξαμε με την κυβέρνηση της ΝΔ, που δουλέψαμε στην κυβέρνηση της ΝΔ, που δώσαμε τη μάχη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου με πάθος, αυτό μας προσβάλλει. Είναι επίσης ένα σημείο που πρέπει ο κ. Τζιτζικώστας να το ξαναδεί. Εγώ δεν λέω να μην πει τι θέλει να διορθώσει, αλλά δεν μπορείς να ξεκινάς θέλοντας με τρόπο εμφατικό να πάρεις απόσταση από την κυβέρνηση της ΝΔ και να θες να είσαι πρόεδρος της ΝΔ».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα