Όλοι εναντίων όλων στη Νέα Δημοκρατία

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Τέσσερις εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση στη ΝΔ και οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων ανεβαίνουν επικίνδυνα. Οι σχέσεις μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Οι προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε τις τρεις τελευταίες ημέρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας εναντίον του προέδρου της ΝΔ κάνουν εκρηκτικό το κλίμα μεταξύ των δύο. Επισήμως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν σηκώνει το «γάντι» της αντιπαράθεσης και τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει επί του παρόντος ο στενός του συνεργάτης Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος μέσω συνεντεύξεων απαντάει στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην εορτάζουσα Θεσσαλονίκη, επιμένει να λέει πως εκείνο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και όχι οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στη ΝΔ. Αυτή την τακτική αναμένεται να κρατήσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και το επόμενο διάστημα βάζοντας ως προτεραιότητα τον θεσμικό του ρόλο.

Ωστόσο, στον κύκλο των «γαλάζιων» αντιπαραθέσεων μπήκε και η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τις αιχμές που δέχθηκε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα για το ζήτημα της απόσυρσης της υποψηφιότητας της από την αντιπροεδρία του ΕΛΚ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ υποστήριξε πως όλα έγιναν πίσω από «κλειστές πόρτες» αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη σημείωναν πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας το είχε συζητήσει με την πρώην υπουργό και ουδέποτε έφερε αντίρρηση.

Τα τελευταία 24ωρα ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Απόστολο Τζιτζικώστα μετά τις αποστάσεις που πήρε ο τελευταίος από τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης μετά και την συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό στην Μαδρίτη είναι ο μόνος που υπερασπίζεται δημόσια το έργο της κυβέρνησης του Μεσσήνιου πολιτικού αν και τα περισσότερα στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα.

Ο ίδιος δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική εκτιμώντας πως με αυτό τον τρόπο θα πάρει ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων που στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Αδωνις Γεωργιάδης θα βρίσκεται σήμερα και αυτός στην Θεσσαλονίκη και θα εγκαινιάσει το εκλογικό του κέντρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να μείνει μακριά από τις αντιπαραθέσεις και διατηρεί σχετικά καλές σχέσεις με όλους τους υποψηφίους. Εκτός από τις προεκλογικές του περιοδείες , όπου τονίζει την ανάγκη ενότητας στο κόμμα, βάλει μέσω των social media και εναντίον της κυβέρνησης. Η τελευταία ανάρτηση του αφορούσε τον Γιάννη Δραγασάκη και υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην υπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μέσω twitter.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τζιτζικώστας: Το σύστημα Τσίπρα δεν θέλει να αλλάξει η ΝΔ

Επίθεση της Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα… “τσαβεζοποιείται”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ