Ένταση και “κοκορομαχίες” στη Βουλή για τις προγραμματικές – ΒΙΝΤΕΟ

Εντάσεις, αντεγκλήσεις και κόντρες χαρακτήρισαν τη χθεσινή, δεύτερη, ημέρα της συζήτησης των βουλευτών για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η παρατήρηση του Βαρεμένου στον Κασιδιάρη και το “επεισόδιο

Η… αρχή έγινε με την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου, την οποία προκάλεσε η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη και συγκεκριμένα η αναφορά του στα κύματα των προσφύγων που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά.

“H έμμεση έστω κλήση για χρήση όπλων επιφέρει συνέπειες” του είπε ο κ. Βαρεμένος.

“Ήταν προσωπικό αυτό κ. πρόεδρε;” του απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

“Είναι σχόλιο. Αφορούσε στην ομιλία σας”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

“Δεν το κατάλαβε κανείς αυτό που είπατε. Σε ποιο σημείο αναφέρθηκα σε χρήση όπλων;” ανταπάντησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

“Ξαναβάλτε να ακούσετε την ομιλία σας για την Κω και πως περιμένει ο κόσμος με όπλα” είπε ο κ. Βαρεμένος, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αντιδρούν από τα έδρανα ζητώντας εξηγήσεις.

 

«Ξέσπασε» ο Κώστας Ζουράρις

Τα «πάθη» της Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος, σχολίασε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Ζουράρις, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως, στη βουλή.

Ο κ. Ζουράρις, με τον δικό του ξεχωριστό και ιδιόρρυθμο τρόπο, διάβασε ένα απόσπασμα από βιβλίο για παιδιά 12 ετών, που ενέκρινε το παιδαγωγικό Ινστιτούτο, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Άγγελε, μόνο στο όνειρο μου δίνεις τα φτερά σου;  Αι σιχτίρ πλέον».

 

Η κόντρα Μητσοτάκη – Κουρουμπλή

Μία φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ο Πρωθυπουργός επέδειξε μία εντυπωσιακή άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένη και δομημένη η κυβέρνησή του. Μίλησε για καινούργια οργανογράμματα στα υπουργεία. Μα δεν τον ενημερώσατε κύριε Κουρουμπλή ότι τα οργανογράμματα έχουν όλα ολοκληρωθεί και έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά διατάγματα;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με τον υπουργό Εσωτερικών να αντιδρά εντόνως από τα υπουργικά έδρανα.

«Μην εκνευρίζεστε θα τα ακούσετε και θα τα πείτε μετά.  Θα τα πείτε όλα και για τους επίορκους», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Μαζευτείτε λίγο και ο νοών νοείτω», είπε ο κ. Παφίλης στον κ. Λεβέντη

«Λαγό για αυτά που έρχονται» χαρακτήρισε τον Βασίλη Λεβέντη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Εδώ γνωριζόμαστε κ. Λεβέντη σε αυτόν τον τόπο όλοι. Είναι μικρός ο τόπος έχουμε ονοματεπώνυμα, γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά χρόνια όσοι είμαστε εδώ λίγο μεγαλύτεροι και επομένως λίγο μαζεμένα και ο νοών νοείτω» είπε o κ. Παφίλης αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

 

Ένταση μεταξύ Θεοχάρη – Μαντά

Στη συνέχεια, δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, κατηγορώντας τα στελέχη της για ανικανότητα.

Ο κ. Θεοχάρης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Εμείς θα βοηθήσουμε σε ότι καλό κάνετε. Όμως δεν θα λύσετε τα προβλήματα της χώρας. Δεν θα προσπαθήσετε καν να λύσετε τα προβλήματα της χώρας. Δεν ξέρετε τα προβλήματα της χώρας. Για αυτό δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, σε όσα είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε: «Ο απίστευτος και ιδιόμορφος ναρκισσισμός αυτού του κόμματος, το έχει οδηγήσει και το λέω πραγματικά με λύπη, σε απίστευτες κατηγορίες και χυδαιότητες. Τους τα επιστρέφουμε πίσω. Ας κοιτάξουν προσεκτικά τον εαυτό τους».

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, απάντησε στον Χρήστο Μαντά και ακολούθησε ένας διάλογος με την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

 

Κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη – Μαντά

«Κάναμε ένα συμβιβασμό, μια προσωρινή υποχώρηση, έχουμε πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας και θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τις παγίδες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έχοντας στο πλάι μας την ελληνική κοινωνία».

Αυτό υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων τονίζοντας παράλληλα ότι μια από τις μεγαλύτερες μάχες που θα δώσει η κυβέρνηση είναι το κοινωνικό κράτος.

«Δεν έχετε ούτε το σχέδιο ούτε τη θέληση, για αυτό θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές σας», αντέτεινε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρές κόντρες αναμένονται το βράδυ στη Βουλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ