• Κόντρα Μαντά - Μητσοτάκη στη Βουλή

  10:30 μμ, Τρίτη 06 Οκτ 2015 10:30 μμ, Τρίτη 06 Οκτ 2015

  "Κάναμε ένα συμβιβασμό, μια προσωρινή υποχώρηση, έχουμε πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας και θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τις παγίδες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έχοντας στο πλάι μας την ελληνική κοινωνία".

  Αυτό υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων τονίζοντας παράλληλα ότι μια από τις μεγαλύτερες μάχες που θα δώσει η κυβέρνηση είναι το κοινωνικό κράτος.

  «Δεν έχετε ούτε το σχέδιο ούτε τη θέληση, για αυτό θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές σας», αντέτεινε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

  «Έχουμε σαφή εντολή 4ετίας από τον ελληνικό λαό και η πιο μεγάλη ευθύνη μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα, να ανατρέψουμε τα πέντε χρόνια ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας ταυτόχρονα προφανή αμηχανία των αντιπάλων, ιδιαίτερα της ΝΔ να κατανοήσουν τι συμβαίνει στη χώρα.

  «Τα μεσαία στρώματα έβαλαν και βάζουν πλάτη. Όλα τα θύματα όμως της ανθρωπιστικής κρίσης επιμένουν να κρατούν τη σπίθα αναμμένη, απαιτούν πολιτικές πράξεις και ενέργειες», ανέφερε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε:

  «Στον πόλεμο μπορεί να μην βγήκαμε νικητές, δεν μας συνέτριψε όμως. Κάναμε ένα συμβιβασμό, υπεστήκαμε προσωρινή υποχώρηση, έχουμε όμως πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας, για τον σκληρό Οκτώβρη.

  Εμείς με ευθύνη και συνέπεια θα πάρουμε το βάρος και θα πετύχουμε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι τα μέτρα θίγουν πρόσκαιρα κοινωνικά στρώματα που θέλουμε και επιδιώκουμε να μας αντιπροσωπεύουν».

  Και ο κ. Μαντάς συνέχισε λέγοντας:

  «Πρέπει να αποφύγουμε όλες τις παγίδες. Δεν θα μπούμε σε παγίδες και επιδιώξεις που θέλουν να μας οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε το θέμα της αναδιάρθρωσης και απομείωσης του ελληνικού χρέους, που είναι ένας από τους κρίσιμους παράγοντες για επενδύσεις.

  Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, η κατάργηση των τριτοκοσμικών συνθηκών εργασίας είναι οι συνθήκες που θα φέρουν επενδύσεις».

  Στο σημείο αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «Έχουμε μάχες μπροστά μας. Και μια από τις μεγάλες μάχες που θα δώσουμε είναι το κοινωνικό κράτος. Θα κάνουμε βαθιές τομές και στοχευμένες αλλαγές. Έχουμε σαφέστατο σχέδιο για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την δημόσια διοίκηση».

  «Κλείσαμε την επιδίωξη της αριστερής παρένθεσης και ανοίξαμε την Αριστερή κυβέρνηση. Έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των συσχετισμών που θα αντιμετωπίσουμε, έχουμε όμως μαζί μας την κοινωνία, πληγωμένη αλλά όρθια, να μας στηρίζει», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαντάς.

  «Εμείς θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές σας δηλώσεις διότι δεν έχετε ούτε σχέδιο, ούτε τη θέληση ούτε και τα στελέχη για να κάνετε αυτά που χρειάζεται η χώρα για να τραβήξει μπροστά με αυτοπεποίθηση», υποστήριξε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ταυτόχρονα, μίλησε για εντυπωσιακή άγνοια της κυβέρνησης που μιλάει για καινούργια οργανογράμματα στη δημόσια διοίκηση, όταν όπως είπε είναι ήδη έτοιμα όλα τα προεδρικά διατάγματα ενώ απευθυνόμενος στον παρόντα υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, είπε χαρακτηριστικά:

  «Εμείς προειδοποιήσαμε τον κ. Κατρούγκαλο ότι θα γυρίσουν πίσω όλοι οι επίορκοι και τώρα προσπαθείτε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα της πολιτικής σας».

  «Είναι ξεκάθαρη η πολιτική σας. Θέλετε πολλούς φόρους και μεγάλο αναποτελεσματικό κράτος. Η χώρα δεν χρειάζεται το μείγμα της πολιτικής σας. Οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, κόντρα στο καιρό, ξύπνησαν νωρίς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

  Διαβάστε επίσης:

  Κόντρα Μητσοτάκη - Κουρουμπλή στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα