Κουτσούμπας: Βαθιές οι διαφορές του ΚΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι βαθιά η διαφορά των πολιτικών θέσεων και των απόψεων του ΚΚΕ, και με τη Λαϊκή Ενότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο MEGA.

«Σήμερα ο Λαφαζάνης εκφράζει την άποψη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά τον Γενάρη. Απλώς θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Τσίπρα διαφοροποιήθηκε, πήγε στο μνημόνιο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εμείς μιλάμε σε άλλες συνθήκες, με το λαό στην εξουσία. Στόχος μας είναι η σοσιαλιστική κοινωνία».

Αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει η Κομισιόν να αναλάβει άμεσα την επίλυση αυτού του ζητήματος και συνέχισε:

«Γιατί μπορεί να αποσυμφορηθούν τα νησιά ή το κέντρο της Αθήνας αλλά θα ξαναδημιουργηθεί σε λίγους μήνες. Διότι οι πόλεμοι δεν τελειώνουν, η κρίση δεν τελειώνει, η φτώχεια υπάρχει».

Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ του για πτήσεις τσάρτερ, που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες από τα νησιά στη χώρα προορισμού τους, όπου όπως εκτίμησε, θα είναι και ευκολότερη η καταγραφή τους.

«Το μεταναστευτικό είναι σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα, αλλά με μακροπρόθεσμη προοπτική» είπε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Διαβάστε επίσης:

Γλέζος: Ψήφος ή στο ΚΚΕ ή στη Λαϊκή Ενότητα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ