• Κουβέλης: Δεν θα με δείτε πουθενά

  5:18 μμ, Τετάρτη 02 Σεπ 2015 5:18 μμ, Τετάρτη 02 Σεπ 2015

  Τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», απέκλεισε ωστόσο οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας.

  «Δε θα με δείτε πουθενά» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στο ερώτημα εάν θα βρίσκεται στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. «Είναι οριστικό, σας το είπα και ξέρετε, όταν λέω κάτι, το εννοώ» είπε ο κ. Κουβέλης.

  Πρόσθεσε ότι «πρέπει να σας πω ότι σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή δεν έβαλα ποτέ το προσωπικό, πάνω από το συλλογικό. Δεν το έπραξα ακόμη κι όταν «φούντωνε» η ιστορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ξέρετε, πολλούς συνέλληνες να έχουν αρνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Προφανώς όχι. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζω και τη σημερινή κατάσταση.»

  «Εγώ δεν είπα ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό και η επιλογή μου να στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιφυλάξεις μου, τις αντιθέσεις μου, τις αντιρρήσεις μου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ακριβής πολιτική μου στάση απέναντι στα πράγματα. Γιατί εκείνο που πιστεύω, είναι ότι ο τόπος χρειάζεται μια λύση, που πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική» επεσήμανε.

  «Αυτά τα οποία σας λέω, είναι χωρίς κανέναν υπολογισμό και χωρίς κανένα, για να χρησιμοποιήσω μια τρέχουσα έκφραση, αντάλλαγμα. Δεν θα με δείτε πουθενά», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

  Ο κ. Κουβέλης αμφισβήτησε το εσωκομματικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ υπέρ της εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε πλειοψηφία των μελών της κεντρικής επιτροπής και αφετέρου δεν συγκλήθηκε, όπως όριζε το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ για τέτοιες περιπτώσεις, διαρκές συνέδριο.

  «Δεν ήθελε αυτή η μειοψηφία της Κ.Ε. το διαρκές συνέδριο, επικαλούμενη, λόγους τεχνικούς ή άλλες δυσκολίες; Θα μπορούσε περίφημα να συνεδριάσει για αυτό το θέμα ένα πανελλαδικό σώμα, μια πανελλαδική συνδιάσκεψη», είπε ο κ. Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του για την εκλογική σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ».

  «Εκτιμώ, ότι η βάση της επιλογής της μειοψηφίας της Κ.Ε. για τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άλλη, παρά η προσδοκία ότι μπορεί να εξασφαλιστεί κάποια βουλευτική έδρα. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν είναι τα κρίσιμα στοιχεία όταν αποφασίζεις μια εκλογική συνεργασία. Ούτε κάποιος τρίτος πόλος του δημοκρατικού σοσιαλισμού συγκροτείται, όπως κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα συμβεί με τη σύμπραξη αυτή. Αντιθέτως, αυτό που θα υπάρξει είναι η αφομοίωση αυτής της ΔΗΜΑΡ, της σημερινής ΔΗΜΑΡ, από ένα ΠΑΣΟΚ με το οποίο βρισκόμαστε και σύμφωνα με τις αποφάσεις του προηγούμενου συνεδρίου μας, σε πλήρη αντίθεση» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Κουβέλης: Είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

  Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στον Κουβέλη: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα