Αφιέρωμα του “Paris Match” στη Μπέτυ Μπαζιάνα

«Σιδηρά- κυρία της Ελλάδας” χαρακτηρίζει τη σύντροφο του Πρωθυπουργού,  Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, σε αφιέρωμα του, το Γαλλικό περιοδικό Paris Match. «Είναι η αριστερή συνείδηση του Αλέξη Τσίπρα» τονίζει το περιοδικό  και του «ασκεί μεγάλη επιρροή».

“Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με παρατήσει.  Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, δεδομένου ότι είναι πιο αριστερή από εμένα είχε εκμυστηρευτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ» υπενθυμίζει το  Paris Match.

“Έμεινε η Μπέτυ δίπλα στον σύντροφό της ή εγκατέλειψε το σπίτι; Κανείς δεν ξέρει”  σημειώνει το περιοδικό.

“Δύσκολο να πιστέψεις ότι η Περιστέρα, Μπέτυ για τον σύντροφό της, θα μπορούσε να περάσει αυτές τις μέρες χωρίς να πει μια λέξη. Επειδή για αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μια περιοχή σημαντική για την Αριστερά και σε μια αφοσιωμένη οικογένεια, το να βιώσει αυτή τη βίαιη στροφή ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό”, γράφει το Paris Match.

“Κόκκινη Μπέτυ” είναι το παρατσούκλι που της έχει αποδώσει ο ξένος Τύπος, γράφει το γαλλικό περιοδικό, σημειώνοντας πως πρέπει να έζησε περήφανα το “όχι” στο δημοψήφισμα αλλά λίγες μέρες μετά είδε τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής ,να αποδέχεται σκληρότερους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας.

Το Paris Match περιγράφει την γνωριμία του ζευγαριού και την κοινή πορεία τους  μέχρι ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός.

«Από τότε που έγινε πρωθυπουργός, δεν τον έχει συνοδεύσει σε επίσημο ταξίδι. Εκτός από τη Μόσχα, τον περασμένο Απρίλιο, όπου υπέκυψε στον πειρασμό μιας selfie στην Κόκκινη Πλατεία. Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, την οποία η Vogue προσπάθησε να “ντύσει” πιο κομψά, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά της ακόμη κι αν χρειαστεί να επιτεθεί σε παπαράτσι.» γράφει το περιοδικό.

«Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της πριν μερικά χρόνια, η Περιστέρα Μπαζιάνα είχε πει για τον σύντροφό της: Νομίζω πως θα το πάει όσο πιο μακριά μπορεί χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του. Στην Αριστερά, η δύναμη είναι η ευθύνη. Δεν προσφέρει κανένα όφελος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποτε η εξουσία μπορεί να τελειώσει» καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

O χαμογελαστός Τσίπρας και ο σκεπτικός Τσακαλώτος – ΦΩΤΟ

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ