Βούτσης: Κανείς στην κυβέρνηση δεν λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ

“Κανείς στην κυβέρνηση δεν λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στην ομιλία του στη βουλή στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

“Είναι αυτονόητο για μας πως η ελεύθερη έκφραση της άποψη του καθενός εδώ μέσα είναι στοιχείο που δεν μπορεί σε αιρεσιμότητα. Καθένας κρίνεται ενώπιον του λαού και της ιστορίας, με το βάρος και του θεσμικού του ρόλου και της ευθύνης στο πλαίσιο της συλλογικότητας που εκφράζουμε και υπηρετούμε και μέσω της οποίας έχουμε έρθει εδώ εκπροσωπώντας ένα μέρος του λαού μας” τόνισε.

¨”Ως κυβέρνηση τηρούμε τον κανονισμό της βουλής, το Σύνταγμα και τον τηρούμε ακόμα και σε οριακές διατάξεις και διαδικασίες για τις οποίες και εμείς μπορεί να είχαμε στο παρελθόν και να έχουμε στο μέλλον τις σοβαρές μας ενστάσεις σε σχέση με τη λειτουργικότητα της βουλής.

Ουδείς μπορεί να πει ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση. Πιεζόμαστε, μπορεί κάποιοι να θεωρούν και να εκτιμούν πολιτικά ότι εκβιαζόμαστε και ως κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση έχει δικαίωμα να συνομολογεί, να συμβιβάζεται να φέρνει τους συμβιβασμούς ως πολιτικές πράξεις πλην όμως δεν υπάρχει κανείς, από τον πρωθυπουργό μέχρι όλα τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές που να λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση” σημείωσε ο κ. Βούτσης. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ