Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Έτοιμοι για ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα στελέχη της Αριστερής πλατφόρμας και όσοι βουλευτές καταψήφισαν την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την έδρα του και περιμένουν την επόμενη κίνηση του πρωθυπουργού.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 24ώρες μετά τον ανασχηματισμό και οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γ. Βαρουφάκης, Κώστας Λαπαβίτσας και Στάθης Λεουτσάκος άσκησαν σκληρή κριτική για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ άφησαν αιχμές και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας με κυβέρνηση μειοψηφίας, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να στέλνει μηνύματα προς τους διαφωνούντες, κατηγορώντας τους πως δεν είχαν αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να προτείνουν. «Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα» λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του όπως αποκαλύπτει η Realnews που κυκλοφορεί σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, η εσωκομματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει άμεσα την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου, όπως λένε, να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις μετά την στροφή που έκανε η κυβέρνηση με στόχο να μετρήσουν και τις δυνάμεις τους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αλλεπάλληλα άρθρα και δηλώσεις του ξιφουλκεί εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και τον προειδοποιεί με συνέντευξη του στην «Αγορά» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί και να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, καθώς και ότι αν επιμείνει να το εφαρμόσει, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως το μνημόνιο αποτελεί εργαλείο εξόντωσης, δολοφονίας όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της Δημοκρατίας. Προωθείται μέσα από αντιδημοκρατικές μεθόδους όπως είναι η παράκαμψη του κοινοβουλίου».

Κατά τον Γ. Βαρουφάκη που μίλησε στο BBC το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει, ενώ δίνει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα και για το αν θα προχωρήσει στην δημιουργία νέου κόμματος σε συνέντευξη του στην Realnews που κυκλοφορεί σήμερα.

Με άρθρο του ο Κώστας Λαπαβίτσας και με δηλώσεις του στον RealFm 97.8 o Στάθης Λεουτσάκος τονίζουν την ανάγκη να επιστρέψει η χώρα στο εθνικό της νόμισμα.

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβες” Βαρουφάκη στο BBC: Οι μεταρρυθμίσεις θα αποτύχουν

Λαπαβίτσας: Η κυβέρνηση, παρά τα όσα λέγονται, δεν πήγε κόντρα στον Σόιμπλε

Λεουτσάκος: Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ