Φίλης: Υπάρχει ελπίδα και αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον των φτωχών και των αδικημένων, θα είναι σκληρό, πολύ πιο σκληρό από το μνημόνιο, δήλωσε από την βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι χωρίς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα του περάσει του Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ελπίδα στη χώρα και αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός και λαϊκό κίνημα.

Νωρίτερα ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, είπε ότι «το πραξικόπημα που έγινε στις Βρυξέλλες, είχε στόχο να τιμωρήσει την Ελλάδα και την κυβέρνηση της». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν πρέπει άθελά μας, σήμερα, εδώ, να ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές στις Βρυξέλλες».  

Όπως σημείωσε ο κ. Φίλης «είναι μια δύσκολη βραδιά για όλους μας, για τον ελληνικό λαό» και συμπλήρωσε ότι η μικρή πατρίδα μας βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί θεμελιώδη δικαιώματα, όπως τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Και επισήμανε ότι αν η Ευρώπη δεν γίνει η Ευρώπη της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, θα διαλυθεί.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε, και μάλιστα με έντιμο τρόπο, επισήμανε ο κ. Φίλης, και αν και, όπως είπε, «αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε σε επώδυνο συμβιβασμό, το μήνυμα από αυτήν την υπόθεση συζητείται παντού, εκτός από εδώ».

Τέλος, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι στην παρούσα συγκυρία, η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους είδαμε και εδώ πως προσπαθούν να γίνουν λαθρεπιβάτες στην αγωνία του ελληνικού λαού». 

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα έχουμε σε αυτήν την αίθουσα- ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Πολιτικοί συνωμότες κρύφτηκαν πίσω από τον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ