Ο Τσακαλώτος αιτιολογεί τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος – ΒΙΝΤΕΟ

Με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, άρχισε η κρίσιμη κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, με αντικείμενο τη συζήτηση του σχεδίου νόμου που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί και προβλέπει την εξουσιοδότηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).  

Η συζήτηση στις επιτροπές γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σύμφωνα με το άρθρο 89 του κανονισμού της Βουλής.

Εξηγώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: “Ως υπουργός έστειλα την επιστολή στον ESM, μετά από αυτή τη διαδικασία ζητήθηκε μια λίστα από προαπαιτούμενα που θα χρειαστεί να συζητήσουμε.

Δεν είναι ακριβώς ότι χρειάζεται από το καταστατικό του ESM, αλλά χρειάζονται σε μερικά κοινοβούλια να συζητηθούν γιατί αντίθετα με το πώς ήταν οι πρώτες δανειοδοτήσεις όπου γινόταν η συμφωνία και πήγαινε στη βουλή της Γερμανίας για παράδειγμα, τώρα χρειάζεται η αντίστροφη πορεία. Να πάρουν την εντολή της διαπραγμάτευσης από τη βουλή και μετά να γίνει η διαπραγμάτευση. Καταλαβαίνουμε όλοι και όλες γιατί”.  

O κ. Τσακαλώτος ζήτησε να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή συζήτηση στην ολομέλεια και στις επιτροπές να μιλήσουν μόνο οι Εισηγητές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ