Βρούτσης: Πάμε σε μία πάρα πολύ κακή συμφωνία

«Η αποτίμηση είναι ότι ευτυχώς φαίνεται ότι αποφεύγουμε… μία εθνική καταστροφή αλλά δυστυχώς από την άλλη μεριά πάμε σε μία πάρα πολύ κακή συμφωνία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η αποτίμηση είναι ότι ευτυχώς φαίνεται ότι αποφεύγουμε -και λέω φαίνεται διότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία- μία εθνική καταστροφή αλλά δυστυχώς από την άλλη μεριά πάμε σε μία πάρα πολύ κακή συμφωνία» και πρόσθεσε:

«Είναι η 5η αξιολόγηση και όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί με το τρίτο μνημόνιο, αλλά πριν φτάσουμε εκεί αυτό το οποίο πλέον δεν αμφισβητεί ούτε ένας Ελληνας, ούτε ένας, είναι ότι πλέον κατέρρευσαν οριστικά σαν χάρτινοι πύργοι τα ψέματα, οι προσδοκίες, οι υποσχέσεις και οι ψευδαισθήσεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τώρα που έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας παρακολουθώ, με αρνητικό τρόπο και προκλητικό θα έλεγα, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπό την έννοια ότι στελέχη του γυρίζουν και στη Βουλή και στα κανάλια και τοποθετούνται με έναν ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο ζητωκραυγάζοντας για μια πετυχημένη συμφωνία ή 5η αξιολόγηση στη λογική ότι: “πετύχαμε μία πολύ καλή αναδιανομή εισοδήματος”.

«Τη στιγμή που όλοι ξέρουμε και όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέτρα είναι οριζόντια, θίγουν κυρίως τα λαϊκά στρώματα και ουσιαστικά, με την έμμεση φορολογία του ΦΠΑ και την ευθεία μείωση των συντάξεων, λένε, δεν έχω κάνει κοστολόγηση ακριβώς, ότι ένας τουλάχιστον μισθός και ένα τουλάχιστον μηνιάτικο συντάξεις χάνεται. Κι αυτό πρέπει να το δουν και γι’ αυτό θέλει σοβαρότητα και γι’ αυτό λέμε ότι τα μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν πρέπει να κινηθούν σε κατεύθυνση υφεσιακή, πρέπει να ξαναγίνει μία επανεξέταση των μέτρων. Τα 8 δισ. δεν είναι αυτά που θα δούμε στην τελική συμφωνία ή 5η αξιολόγηση, έπονται και άλλα και περιμένουμε, όπως όλοι οι Έλληνες, να δούμε τον τελικό λογαριασμό».

Ακούστε το ηχηχτικό:

Διαβάστε επίσης:

Ξυδάκης: Θα ματώσει ο κόσμος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ