Βαρουφάκης: Οι Θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους – ΒΙΝΤΕΟ

Στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινό, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με το σχόλιο του πρώτου περί Τρόικας και Θεσμών.

«Ο όρος Θεσμός είναι κάτι ανώτερο από τη λέξη Τρόικα, που σημαίνει τρεις παράγοντες, ενώ Θεσμός σημαίνει κάτι υπερβατικό» είπε ο κ. Κρεμαστινός, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Βαρουφάκη ότι «Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, όμως, θέλω να σας θυμίσω ότι αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια δεν είδατε τεχνοκράτες των τριών Θεσμών να εισβάλουν στο υπουργείο το δικό μου, στο υπουργείο του συναδέλφου Ξυδάκη, σε κανένα υπουργείο. Δεν τους είδατε να ανακρίνουν υπουργούς, δεν τους είδατε να τους έχουν απ’ έξω και να περιμένουν τους υπουργούς για να τους μιλήσουν μικρομεσαία στελέχη των Θεσμών και της Τρόικα».

Και συνέχισε «Γι αυτό εγώ κάνω τον διαχωρισμό των Θεσμών και της Τρόικα», ενώ τόνισε «Αυτό που έχει σημασία, πέραν της σημειολογίας, είναι η Ευρώπη επιτέλους να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της… Το πρόβλημα με τους Θεσμούς, είτε τους λέμε Θεσμούς είτε Τρόικα, είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους, γι αυτό χρειάζεται αυτή να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς».

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Οι θεσμοί προσπερνούν τα επιχειρήματά μας για τον ΦΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βαρουφάκης… ανέφερε πάλι την τρόικα – ΒΙΝΤΕΟ

Άδωνις: Του ξέφυγε του Γιάνη…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ