Φίλης: Βρίσκομαι σε δυσχερή θέση… – ΒΙΝΤΕΟ

«Βρίσκομαι σε δυσχερή θέση. Η ψήφος μου είναι ψήφος υπό δοκιμήν. Θα είναι θετική γνώμη, υπό δοκιμή», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ.

«Θέλω να ανοίξει γρήγορα η ΕΡΤ, δεν θέλω να δοθεί μήνυμα από διάφορους καλοθελητές ότι οποιαδήποτε δική μου επιφύλαξη μπορεί να είναι μία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Αλλά ας μη θεωρηθεί αυτή η υπό δοκιμή ψήφος ως λευκή επιταγή», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

«Δυστυχώς δεν άκουσα ένα πρόγραμμα δεσμεύσεων και βημάτων για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σύντομα προκειμένου η ΕΡΤ να μη γυρίσει σε αυτό που ήταν όταν έκλεισε», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Όταν έρχεται η κυβέρνηση εδώ και δεν δεσμεύεται για τον προϋπολογισμό πως αναλαμβάνετε, τι να διαχειριστείτε; Έναν προϋπολογισμό που οδηγεί απλώς στο να πληρώνονται κάποιοι μισθοί , αλλά όχι να ικανοποιείται το μείζον που είναι η δημοκρατική πληροφόρηση, το ποιοτικό πρόγραμμα, η λειτουργία της ΕΡΤ ως ένας ισχυρός μαζικός δημοκρατικός θεσμός ενημέρωσης».

«Σε τρεις μήνες που θα ξαναέρθετε, που πρέπει να ξαναέρθετε, πρέπει να μας παρουσιάσετε κάτι. Κάτι πιο συγκεκριμένο. Ξέρω τα αντικειμενικά προβλήματα αλλά σε τρεις μήνες θα πρέπει να έχετε ήδη δώσει εξετάσεις στον ελληνικό λαό που περιμένει από εσάς μία νέα αφετηρία», τόνισε ο Νίκος Φίλη και πρόσθεσε:

«Ο πειρασμός της εξουσίας να ελέγχει τα ΜΜΕ είναι μεγάλος και μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει μεγάλη λαϊκή υποστήριξη να μην  μπαίνει σε αυτόν τον πειρασμό, αλλά αν αργότερα προκύψουν άλλες δοκιμασίες, ο πειρασμός θα επανέλθει δριμύτερος και εκεί θα δοκιμαστείτε και εσείς».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μακρή: Εισηγούμαι αρνητικά για την διεύθυνση της ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Κωνσταντοπούλου διέκοψε τον Ταγματάρχη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ