Αποχώρηση βουλευτών της ΝΔ με καταγγελίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγέλοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και Κώστας Τζαβάρας αποχώρησαν από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Εθνικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Ασφαλείας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας με διακομματική αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Δοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ακροδεξιά ιδεολογία.

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

«Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την Ελληνική Δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες. Καλό θα είναι να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες. Αποχωρήσαμε γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτει τη χώρα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου σημείωσε ότι η κρισιμότητα των στιγμών οδηγεί πολλές φορές σε ένταση και επισήμανε ότι το θέμα «λιτότητα και αυταρχισμός ή δημοκρατία και ανάπτυξη» είναι το μείζον ζήτημα που αφορά όλους μας.

Σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Βασιλική Κατριβάνου σημείωσε ότι αποτελεί μια κρίσιμη δίκη που αφορά όλη την Ευρώπη. Εξάλλου, επανέλαβε ότι ο όρος «λαθρομετανάστες» δεν είναι σωστός και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ανέφερε, δε, ότι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές ζήτημα, επισημαίνοντας, παράλληλα ότι στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των ροών αφορά πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς: Η συμφωνία πρέπει να κλείσει… χθες – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ραχήλ Μακρή χορεύει πάνω σε καρέκλα σε γλέντι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ