Οικονομικό έλεγχο στη ΝΕΡΙΤ προανήγγειλε ο Παππάς – ΒΙΝΤΕΟ

Την κατάθεση σχεδίου νόμου επανίδρυσης της ΕΡΤ σε χρονικό διάστημα ενός μήνα καθώς και τον έλεγχο στους προϋπολογισμούς της ΝΕΡΙΤ, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

“Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυσης της ΕΡΤ.  Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ γιατί ο λαός μας αποφάσισε η ΕΡΤ.  Ο νόμος θα έρθει στη βουλή σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής, θα δημιουργεί ένα διαυγές και συνταγματικά κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς προχειρότητες, χωρίς μαύρο στις οθόνες. Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας θα κλείσει” ανέφερε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν επιστροφή στο παρελθόν “των αστρονομικών ποσών για λίγους και εκλεκτούς” και των “εξωφρενικών δαπανών”. 

Η νέα ΕΡΤ, όπως είπε, θα αποκαταστήσει τις αδικίες που βιώνουν 20 μήνες όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ την ημέρα του “μαύρου”.  ” Όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιθυμούν να γυρίσουν στην νέα ΕΡΤ μπορούν να το κάνουν. Η επαναπρόσληψή τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς συνεχίζεται η χρηματοδότηση της νέας ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος”, σημείωσε. 

Επίσης ο κ. Παππάς προανήγγειλε πως θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και θα “εξεταστούν ηθελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις”. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή επαρκούς θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο των οικονομικών των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

“Τελειώνουμε οριστικά με τα δάνεια άνευ εγγυήσεων και με αδιαφανείς όρους παραχώρησης στα μέσα ενημέρωσης” είπε. 

 

  

 

Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Τις Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι κλειστά – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας δεν είναι ο Καραμανλής που επέστρεψε από το Παρίσι

Κουρουμπλής: Στα ασθενοφόρα τα χρήματα από τη BMW και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ