Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ

Την πεποίθηση ότι «η κοινωνία δε θέλει αυτοδυναμία αλλά συνεργασίες» επανέλαβε από τη Λάρισα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι στις επικείμενες εκλογές, δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ακυβερνησία. Δεν αντέχει η χώρα δεύτερες εκλογές όπως το 2012. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση».

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, σε ότι αφορά το ρόλο του κόμματός του την επομένη των εκλογών, εξήγησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ που πάει με τη μία κυβέρνηση ή την άλλη. Είμαστε εγγυητές της εθνικής πολιτικής που είναι η δική μας πολιτική. Άλλα στη πραγματικότητα οι άλλοι προσχωρούν στην πολιτική μας. Η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιμνημονιακή προσχώρησε στη δική μας, όπως και η ΔΗΜΑΡ» εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας την προεκλογική καμπάνια των δύο βασικών διεκδικητών της πρώτης θέσης, άφησε σαφείς αιχμές τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «δε συμφωνούμε με την πολιτική του εκφοβισμού ότι θα καταστραφεί η χώρα, ούτε με την πολιτική των ανεύθυνων υποσχέσεων. Εμείς λέμε την αλήθεια.»

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην επιλογή του Λαρισαίου πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη να στρατευτεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, είπε ότι «την επιλογή του κ. Σαχινίδη θα την κρίνει ο λαός της Λάρισας και ο κόσμος της παράταξης. Τον κ. Σαχινίδη τον βρήκα στο στενό επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών ως στενό συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Παπανδρέου. Όχι απλώς τον κράτησα, αλλά τον αναβάθμισα όταν τον πρότεινα να καταλάβει την υψίστη θέση του υπουργού οικονομικών και στη συνέχεια του ανέθεσα τα καθήκοντα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ σε θέματα οικονομίας. Άρα διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο από το 2009 έως τώρα. Εδώ είναι οι πολίτες να τα αξιολογήσουν όλα» κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος για την Γκερέκου: Θα αντιδράσει ο κερκυραϊκός λαός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ