• Επίθεση της Βούλτεψη στον Τσίπρα για τις εκδηλώσεις του Σαββάτου

  3:17 μμ, Παρασκευή 05 Δεκ 2014 3:17 μμ, Παρασκευή 05 Δεκ 2014

  Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για ό, τι συμβεί στις εκδηλώσεις

  Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της νεολαίας του για τον Νίκο Ρωμανό εξαπολύει με δήλωσή της η Σοφία Βούλτεψη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για «εμπρηστική» ανακοίνωση καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της για οτιδήποτε συμβεί στις αυριανές εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 6 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

  Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βούλτεψη:

  «Αντί να αποκηρύξει τις βίαιες καταλήψεις, τους εμπρησμούς της περιουσίας πολιτών και την έλλειψη σεβασμού στους Νόμους, έκπληκτοι παρακολουθούμε την τρίτη -κατά σειρά- εμπρηστική ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου υμνούν τον Ρωμανό –αν είναι δυνατόν!- ως σύμβολο Δημοκρατίας και αποκαλούν την κυβέρνηση ‘Χούντα’. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται.

  Είναι αυτονόητο ότι η πολιτεία θα διαφυλάξει τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Όμως, σε περίπτωση που θα συμβεί οτιδήποτε στις αυριανές εκδηλώσεις, ο κ. Τσίπρας προσωπικά και το κόμμα του αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη».

  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Αψήφιστε τις απαγορεύσεις και βγείτε στο δρόμο»

  Να συνεχιστεί ο αγώνας στους δρόμους καλεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τους νέους με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:

  ''Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του '08, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έκανε να περπατήσουν στους δρόμους όλα τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων: πρώτα και κύρια οι μαθήτριες και οι μαθητές, έπειτα οι φοιτητές αλλά και οι νέοι της επισφάλειας, η «γενιά των 700 ευρώ» τότε και μαζί τους το σύνολο των αποκλεισμένων και των «χωρίς φωνή».

  Σήμερα, μετά από έξι χρόνια, είναι ο αγώνας που δίνει ο Νίκος Ρωμανός για το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του να σπουδάσει. Όπως και τότε έτσι και τώρα, τα πρόσωπα έχουν το χαρακτήρα του συμβολισμού. Γιατί αυτό που κινητοποιεί εμάς τους νέους ανθρώπους είναι τα συσσωρευμένα αδιέξοδα των ίδιων των ζωών μας, η τρομακτική ανεργία, η «αιώνια» επισφάλεια, η διάλυση του σχολείου και του Πανεπιστήμιου, η εντατικοποίηση της καθημερινότητάς μας κι ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ μας στον οποίο εξωθούμαστε από μικροί.

  Μαζί με όλα αυτά, είμαστε και μια γενιά που την έχει σημαδέψει η κρατική καταστολή: από το Δεκέμβρη του '08 και μετά, σε κάθε προσπάθεια ν' αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας την έχουμε βρει απέναντί μας, στις φοιτητικές, τις μαθητικές, αλλά και τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, στις πλατείες, στις αντιφασιστικές πορείες, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους δημόσιους χώρους, παντού!

  Ο αγώνας του Ρωμανού πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό. Είμαστε φτιαγμένοι για να ζήσουμε κι όχι για να μας νικήσει ο φόβος κι ο θάνατος. Ας καταλάβει η κυβέρνηση και η εξουσία ότι εμείς είμαστε το μέλλον και με το μέλλον δεν μπορεί να τα βάλει, οπότε καλύτερα ας κάνει στην άκρη.

  Καλούμε τις νέες και τους νέους στις αυριανές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να αψηφήσουμε συλλογικά τις – χουντικής εμπνεύσεως – απαγορεύσεις, να δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο κι όσους παίζουν με αυτόν για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα μείνουμε χωρίς φωνή!

  Όλες και όλοι, αύριο στις 13:00, στα Προπύλαια".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα