Μπακογιάννη: Ο τζαμπατζής απέθανε κι ο γιος του δεν χαρίζει

Μπακογιάννη: Ο τζαμπατζής απέθανε κι ο γιος του δεν χαρίζει

Η βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σχολίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,  ενώ επισήμανε την ανάγκη φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

«Παρά τις προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν ένα ακραίο κλίμα πόλωσης, η συζήτηση συνεχίζεται σε ήρεμο κλίμα, και αναδεικνύονται οι προτάσεις και οι αδυναμίες που εντοπίζει ο καθένας στην πολιτική του άλλου», σχολίασε αρχικά η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Οι προτάσεις οι οποίες μέχρι στιγμής έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τρομερές αδυναμίες. Λένε πράγματα τα οποία στην πράξη δεν μπορούν να σταθούν. Ο τζαμπατζής απέθανε κι ο γιός του δεν χαρίζει, λένε στο χωριό μου».

«Η ΝΔ έχει υποχρέωση να αναδείξει το δικό της πρόγραμμα και να αναδείξει τις αδυναμίες της εναλλακτικής πρότασης. Είναι ωραίο πράγμα να μοιράζεις υποσχέσεις. Δεν ζούμε στον δικό μας γυάλινο πύργο. Δεν ξέρουμε εμείς το μέγεθος των προβλημάτων των πολιτών σήμερα; Αλλοίμονο», πρόσθεσε.

«Σημασία έχει να έχεις τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση και νομίζω ότι δεν αμφισβητείται αυτό», σχολίασε και σημείωσε:

«Εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση γιατί είναι μια κυβέρνηση η οποία μάχεται τον λαϊκισμό και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Σαφώς έχει και τις αδυναμίες της αλλά είναι μια κυβέρνηση που έχει εάν στόχο και έχει τη δυνατότητα να τον πετύχει Προϋπόθεση είναι, να κάνουμε και την φορολογική μεταρρύθμιση. Η μία λογική είναι ότι πρέπει να πετύχουμε τα νούμερα. Το δεύτερο είναι, πως θα τα πετύχουμε. Εγώ θεωρώ ότι η μικρότερη οικονομική επιβάρυνση, φέρνει μεγαλύτερα έσοδα».

«Η λογική του κράτους θα πρέπει να είναι «να πάρω από τους Έλληνες, ότι μπορούν να δώσουν. Το κλίμα είναι αναστρέψιμο, αν υπάρξουν πολιτικές προσαρμογές όπως η φορολογία», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε:

«Πρέπει μέχρι τέλους να μείνουμε στον δρόμο αυτής της ευθύνης και ο δρόμος αυτής της ευθύνης επιβάλει Εθνική Συνεννόηση, έστω και στο ελάχιστο».

Για το κλίμα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Υπάρχει κανένας που δεν ανησυχεί βλέποντας την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ; Όλους μας ανησυχεί. Είναι ένα κόμμα το οποίο αναζητά ακόμα τον δρόμο του. Οι οποίες διεργασίες γίνονται μέσα στα κόμματα, απασχολούν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ