Χρυσοχοΐδης: Οι απολύσεις δεν είναι μονόδρομος

Χρυσοχοΐδης: Οι απολύσεις δεν είναι μονόδρομος

«Η διαδικασία των απολύσεων δεν είναι μονόδρομος. Ένας είναι ο μονόδρομος, οι αλλαγές στο Δημόσιο, αλλιώς δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη νέα τιμολογιακή πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση» τόνισε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας στο Δημόσιο και σημείωσε:

«Εάν δεν δούμε πώς δουλεύει η οικονομία της δημόσιας διοίκησης, θα είναι μία άχαρη συζήτηση. Μία συζήτηση για το πόσους θα διώχνουμε κάθε τόσο, αλλά όχι για το πώς αλλάζουμε τη διοίκηση και πώς θα είναι εξυπηρετική, επωφελής και αποτελεσματική απέναντι στον πολίτη».

Πρόσθεσε ακόμη ότι όπου υπάρχουν φορείς του Δημοσίου που δεν χρειάζονται, είναι ζημιογόνοι και δημιουργούν ελλείμματα, πρέπει να κλείνουν, και το προσωπικό να μετακινείται σε φορείς που έχουν ανάγκη από χέρια, ύστερα από εκπαίδευση.

Μάλιστα στο σημείο αυτό αναφέρθηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην περίπτωση της εταιρεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), η οποία χρειάζεται 300 οδηγούς.

«Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση που έχει κλείσει η αξιολόγηση και δεν τίθεται ζήτημα διαθεσιμότητας/κινητικότητας στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών. Ίσως χρειάζονται κάποιοι να μετακινηθούν, αλλάζοντας ειδικότητες, διότι χρειαζόμαστε τεχνίτες και οδηγούς, ειδικά στην ΟΣΥ» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αλλαγές στο Δημόσιο χρειάζονται «ισχυρή πολιτική απόφαση». «Η συζήτηση αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Είναι κρίμα για τη χώρα να συζητούμε ακόμη ζητήματα που αναφέρονται τρία χρόνια πριν, στην αρχή της κρίσης» είπε και κατέληξε: «Πρέπει να γίνουμε μια χώρα, η οποία έχει υπηρεσίες που υπηρετούν τον λαό, το δημόσιο συμφέρον και την εθνική οικονομία, αλλιώς δεν θα πετύχουμε τους στόχους, και καθημερινά θα είμαστε σε μία διαδικασία πίεσης από την πλευρά των δανειστών μας, για να προβαίνουμε σε “ωμότητες” σε βάρος των εργαζομένων».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ