Δημοσχάκης Vs Ξυδάκης στον Realfm 97,8

Δημοσχάκης Vs Ξυδάκης στον Realfm 97,8

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος, Νίκος Ξυδάκης, διαξιφίστηκαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.

«Δεν θα μπορούσα να μείνω απαθής μπροστά στην πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου, μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Το εκλαμβάνω ως Εθνική αποστολή σε ένα υπερεθνικό περιβάλλον», σχολίασε αρχικά ο κ. Δημοσχάκης και συνέχισε:

«Θα ήθελα να αναδείξω στο ευρωκοινοβούλιο, το θέμα της ασφάλειας της Ελλάδας, το θέμα της ασφάλειας της Ευρώπης».

«Ως δημοσιογράφοι, είμαστε στην πολιτική, ζούμε την πολιτική, αρκετοί από εμάς ίσως μπορούν να αποδειχθούν πιο θαρραλέοι», σημείωσε αρχικά ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε:

«Το σημαντικό είναι να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων στο Στρασβούργο, στο κοινοβούλιο της Ευρώπης. Στο τέλος της θητείας το ευρωκοινοβούλιο μελέτησε τη στάση και την χρησιμότητα της τρόικας και κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα».

«Το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνει όλη η ομάδα στις Βρυξέλλες είναι να μεταφέρει την αγωνία ενός Έθνους», σχολίασε ακόμα ο κ. Ξυδάκης και συνέχισε:

«Όλη αυτή την τετραετία της κρίσης, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα αίτημα και από το εκλογικό σώμα, για νέα πρόσωπα, νέες πορείες και νέα οράματα. Από την άλλη, βλέπουμε ένα πολιτικό προσωπικό να προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία».

«Η Ελλάδα έχει μπει σε μια περιπέτεια. Συνεχίζεται αυτή η κατάσταση βεβαίως βελτιούμενη. Η Ελλάδα αλλάζει ήδη. Συγκινήθηκα από τις προτάσεις που υπέβαλε ο Α. Σαμαράς για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα που λέει ο Πρωθυπουργός», απάντησε στη συνέχεια ο κ. Δημοσχάκης και συνέχισε:

«Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Είμαι σίγουρος ότι και τα άλλα τα κόμματα θα καθίσουν στο τραπέζι. Χρειάζεται ανανέωση προσώπων. Το πολιτικό σύστημα είναι ζων οργανισμός και θα πρέπει να ανανεώνεται».

«Τα νέα πρόσωπα φέρνουν καινούριες ιδέες, φέρουν προτάσεις», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ