Γιώργος Κώτσηρας: Ζητούμενο η ευρύτερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Γιώργος Κώτσηρας: Ζητούμενο η ευρύτερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Την ανάγκη ευρύτερης συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές τονίζει με άρθρο του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κώτσηρας.

 

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Κώτσηρα,

 

«Η υπεύθυνη ενεργοποίηση και συμμετοχή στις ευρωεκλογές θα ενισχύσει το πλαίσιο εκπροσώπησης και διεκδίκησης».

Έχει διατυπωθεί πολλές φορές ότι ο δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη αλλά κυρίως για την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας, η οποία έζησε οδυνηρές στιγμές τα τελευταία χρόνια, διέρχεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διατύπωση αυτή όσο σωστή κι αν είναι, κινδυνεύει να μείνει κενή περιεχομένου αν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχες δράσεις. Το κυρίαρχο λοιπόν ζητούμενο είναι η ευρύτερη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Μόνο μέσω της ενεργοποίησης και της υπεύθυνης συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κοινά θα προβληθούν σε διεθνές επίπεδο οι παραγωγικές δυνατότητες και το υψηλότατου επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας. Κόσμημα αυτού του δυναμικού, η νέα γενιά η οποία με ευθύνη, φροντίδα και πολλές φορές στερήσεις των μεγαλύτερων έλαβε υψηλά εφόδια για το μέλλον της.

Αυτά τα εφόδια ωστόσο κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουμε και να είμαστε παραγωγικοί στον τόπο μας και προς το κοινό όφελος. Επιπλέον αν επιτρέψουμε ισοπεδωτικές λογικές ότι όλα τα κόμματα και οι πολιτικές είναι ίδιες, ότι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διαδικασίες είναι χάσιμο χρόνου, τέλος αν επιμείνουμε στη στείρα καταγγελία των πάντων χωρίς προτάσεις. Οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρουν το πολιτικό πλαίσιο και τα εργαλεία ώστε οι πολίτες των κρατών-μελών της να αισθάνονται αξιοπρεπείς και ασφαλείς. Άρα αυτό που πρέπει να επιδιώκει κάθε υπεύθυνη πολιτική δύναμη είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτών των εργαλείων προς όφελος της χώρας μας, χωρίς αμφιταλαντεύσεις ως προς τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα που ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργούν ένα σταθερό περιβάλλον για νέες επενδύσεις και προωθούν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, απλοποιώντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας. Ακόμη, πρέπει με συντονισμένο τρόπο να διεκδικηθούν νομοθετικές ρήτρες που θα ελαφρύνουν τη φορολογία σε επιχειρήσεις που οι υπηρεσίες τους ωφελούν το κοινωνικό σύνολο καθώς και σε εκείνες που διατηρούν ή δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που με τις παρούσες συνθήκες κρατά εργαζόμενους των 45 ή 50ετών και δεν τους μειώνει τους μισθούς, είναι καταστροφικό να υπερφορολογείται.

Είμαι πεπεισμένος ότι μέσω της υπεύθυνης ενεργοποίησης μας στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιταχυνθεί η πορεία της κοινωνικής ανάκαμψης και να προετοιμαστεί ένα πιο σταθερό περιβάλλον για τις παρούσες και μελλοντικές γενιές της χώρας μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ