Κουβέλης: Το δίλημμα Βενιζέλου θέλει να τρομοκρατήσει

Κουβέλης: Το δίλημμα Βενιζέλου θέλει να τρομοκρατήσει

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το θέμα του ελληνικού χρέους και τις αποφάσεις του Eurogroup, τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις ευρωεκλογές.

«Φαίνεται ότι ζητάνε εποπτεία για κάθε περίπτωση που θα έχουμε μια αναδιάρθρωση του χρέους. Η παραπομπή του όλου θέματος προς τον Σεπτέμβριο δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην Ευρώπη», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:

«Το κρίσιμο είναι ότι είναι παρούσα η επαναξιολόγηση και μάλιστα από την τρόικα, ενώ το μεγάλο ζήτημα είναι η αυτονομία των πολιτικών πρακτικών που πρέπει να έχει η χώρα μας. Αυτή η αυτονομία της χώρας στον τομέα των οικονομικών είναι πλέον επιβεβλημένη».

«Η κυβέρνηση δεν προβάλει το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους. Όπως επίσης δεν προβάλει το άλλο θέμα που είναι η αποδέσμευση από τα 42 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», πρόσθεσε.

«Είναι και οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι και η επιστροφή του δανείου. Ξέρουμε τα ποσά, ξέρουμε την τοκοφορεία που έχει το δάνειο που πήρε η Γερμανία και νομίζω ότι η χώρα πρέπει πάση θυσία να ζητήσει την επιστροφή του δανείου και μάλιστα τοκοφόρο», είπε ακόμα ο κ. Κουβέλης.

«Η κάλπη θα εκπλήξει όλους εκείνους οι οποίοι δημοσκοπούν. Όταν το 30-40% του ελληνικού λαού που ερωτάται, δηλώνει ότι είναι αδιάφορο, όταν από την άλλη πλευρά πολύς κόσμος που ρωτάται, δεν απαντά, δεν είναι ασφαλή τα δημοκοπικά ιδρύματα», σημείωσε ο κ. Κουβέλης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο:

«Σε ότι αφορά το δίλημμα που θέλει να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος είναι ένα δίλημμα το οποίο θέλει να τρομοκρατήσει την κοινωνία. Το δίλλημα αυτό, που αναδεικνύεται, μετακινεί ψηφοφόρους προς τον κ. Σαμαρά, προς τη Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης απάντησε:

«Η συζήτηση με τον οποιονδήποτε στον χώρο της προοδευτικής κεντροαριστεράς, πρέπει να έχει αναφορά το πρόγραμμα. Το πολιτικό εκκρεμές του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια διακύμανση».

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ