• Δούρου: Εκλογές μετά τις ευρωεκλογές

  9:12 πμ, Κυριακή 08 Δεκ 2013 9:12 πμ, Κυριακή 08 Δεκ 2013

  Δούρου: Εκλογές μετά τις ευρωεκλογές

  Για σαρωτική ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις ευρωεκλογές κάνει λόγο η Ρένα Δούρου, ενώ εκτιμά ότι αυτός θα είναι ο λόγος που η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες αμέσως μετά.

  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- ότι ευθύνεται όχι μόνο για οικονομική κρίση, αλλά και κρίση πολιτικής αξιοπιστίας. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβερνούν τη χώρα υπό το μανδύα ενός νέου υβριδίου, του σαμαροβενιζελισμού» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

  «Κάθε μέρα που περνά με την κυβέρνηση αυτή στην εξουσία, σημαίνει αύξηση των ανέργων, αύξηση των λουκέτων περαιτέρω διάλυση της Υγείας και Παιδείας. Και αυτό δεν αλλάζει, ούτε με τα εύσημα της Καγκελαρίου Μέρκελ ούτε με εκείνα του Μπαρόζο προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη στήριξη της κοινωνίας, τη λαϊκή νομιμοποίηση».

  Όπως λέει, η αναξιοπιστία της κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα οι μέρες της να είναι μετρημένες. «Οι ευροεκλογές της άνοιξης θα είναι καταλυτικές. Η ορατή σαρωτική της ήττα θα την αναγκάσει σε προσφυγή σε κάλπες, απλώς γιατί δεν μπορεί να σταθεί στην εξουσία. Και αυτή θα είναι η μόνη ευεργετική πράξη που μπορεί να κάνει τούτη η κυβέρνηση».

  Για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και τις συζητήσεις σχετικά με το ποιους θα σχηματίσει κυβέρνηση το κόμμα, η κ. Δούρου υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις εκλογές του 2012 έχει ξεκαθαρίσει ότι αν οι πολίτες του δώσουν αυτοδυναμία θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα συστρατευθούν στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

  Αναφερόμενη στις εκλογές η κ. Δούρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ανακατατάξεις. «Ομως τον κρίσιμο ρόλο θα τον παίξει η στήριξη από την κοινωνία. Η δημιουργία ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ρήξεις και μεταρρυθμίσεις» προσθέτει.

  Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα