ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούν τα άτομα με αναπηρία στην εξόντωση

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούν τα άτομα με αναπηρία στην εξόντωση

 

«Η φετινή 3η του Δεκέμβρη βρίσκει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να βιώνουν τη χειρότερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ για την «3η Δεκέμβρη – παγκόσμια και εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία».

«Σήμερα 3η του Δεκέμβρη, παγκόσμια και εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, βιώνουν τη ζώσα κατάσταση της αναπηρίας.

Στη χώρα μας, τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού της χώρας, δίχως, ωστόσο, να έχουν επίσημα καταμετρηθεί.

Οι εγχώριες μνημονιακές κυβερνητικές δυνάμεις, σε συνεργασία με την τρόικα, εφαρμόζουν τις απάνθρωπες και βάρβαρες πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, καταλύοντας πάγιες δημοκρατικές κατακτήσεις, ισοπεδώνοντας τις δημόσιες κοινωνικές δομές στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και το κοινωνικό κράτος και οδηγώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των αναπήρων και των οικογενειών τους, στην ανεργία στο κοινωνικό αποκλεισμό, στην απόγνωση και τέλος στην απόλυτη φτωχοποίηση», επισημαίνει το τμήμα ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι μνημονιακές πολιτικές του «success story» των δικαιωματικών εκπτώσεων, της ακραίας λιτότητας και της κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων, οδηγούν με οικονομίστικα κριτήρια τα άτομα με αναπηρία στην εξόντωση.

Ένας από τους βασικούς δείκτες του πολιτισμού κάθε χώρας που θέλει να λέγεται, αλλά και να είναι πολιτισμένη και δημοκρατική, είναι η ποιότητα ζωής των αναπήρων της. Η υποβάθμιση των κορυφαίων θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου με αναπηρία με άλλοθι την οικονομική κρίση ενισχύει την λογική του κράτους «φιλανθρωπίας», σε αντίθεση με τη λογική του κράτους δικαίου, της ισότητας και του σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία. Οι πανανθρώπινες αξίες, η αλληλοαποδοχή και η δικαιότητα, αποτελούν την πρώτη υλη για έναν δίκαιο κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμπρακτα στέκεται αλληλέγγυος στα άτομα με αναπηρία, στους χρόνια πάσχοντες και στις οικογένειες τους και καλεί σε συσπείρωση για τη δημιουργία μετώπου απέναντι σε όσους προσχηματικά και υποκριτικά «νοιάζονται» για τη «σωτηρία της πατρίδας» με αντάλλαγμα τη δημιουργία σύγχρονων Καιάδων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες με αναπηρία να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν σθεναρά στην εφαρμογή αυτών των αναπηροκτόνων πολιτικών. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν το βήμα τους με όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για την ανατροπή των νεοφιλελευθέρων μνημονικών πολιτικών.

Η μόνη μας ελπίδα είναι η ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο, για μία διαφορετική πορεία της χώρας, με μία νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος όλων και ιδιαίτερα πιο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ