ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή που ο Παπανδρέου φυτεύει δέντρα

ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή που ο Παπανδρέου φυτεύει δέντρα

 

Συμβολική επίσκεψη στο πάρκο Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, έκανε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στην τουρκική πόλη, σε συνέδριο που οργανώνει το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP της αντιπολίτευσης, μαζί με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ο κ. Παπανδρέου, μαζί με τους άλλους σοσιαλιστές αρχηγούς που συμμετέχουν στο συνέδριο για τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, φύτεψε συμβολικά ένα δενδρύλλιο στο πάρκο, το οποίο η τουρκική αντιπολίτευση θέλει να αναγάγει σε σύμβολο του αγώνα της εναντίον της κυβέρνησης, ιδιαίτερα ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαρτίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι παράλληλα με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι πάντα Έλληνας πολιτικός που εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, για την προώθηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες, όπως σημείωσε, βρίσκονται σε ιδιαίτερα θετικό σημείο.

Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε επίσης να υπάρξει πρόοδος και στο Κυπριακό, πρόοδος, που, όπως σημείωσε, θα διευκόλυνε τη συνολική αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το απόγευμα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Φυτεύει δέντρα στο πάρκο Gezi o Παπανδρέου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ