Εκτροπή βλέπει η Κωνσταντοπούλου

Εκτροπή βλέπει η Κωνσταντοπούλου

Για εκτροπή έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “έχουμε ξεπεράσει πλέον το στάδιο της διολίσθησης, είμαστε σε φάση εκτροπής”. Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε τις αστυνομικές δυνάμεις που όπως υποστηρίζει την παρεμπόδισαν κατά την είσοδο της στο ραδιομέγαρο και αρνήθηκαν να της γνωστοποιήσουν από ποιόν έχουν εντολή.

“Η απάντηση που δέχομαι από τον υπεύθυνο των αστυνομικών δυνάμεων είναι ότι του απαγορεύεται να μου επιτρέψει την είσοδο”.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση του αρμόδιου εισαγγελέα καθώς ζήτησε να ενημερωθεί από τον ίδιο για την κατάσταση στο ραδιομέγαρο και αυτός όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι κρυπτόμενος ή ανώνυμος. “Αυτά δεν είναι λειτουργία ούτε της εισαγγελικής ούτε της αστυνομικής αρχής σε μία δημοκρατία.”

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για μεθόδους χούντας που εφαρμόζονται στο ραδιομέγαρο και ήταν κατηγορηματική για την υποδειγματική λειτουργία εντός του κτιρίου μέχρι και τη στιγμή της εισβολής.

Επίσης αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο του 2013 είχε έλθει σε επαφή με την προϊσταμένη της εισαγγελίας, την κυρία Φάκου, η οποία της είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει πρόθεση εφόδου στο ραδιομέγαρο αλλά και ούτε αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Κλείνοντας κατηγόρησε τους 154 που υπερψήφισαν προχθές το νομοσχέδιο για τις συχνότητες, “ Ψήφισαν ναι στο να εκχωρηθούν οι ραδιοσυχνότητες σε εκείνους που εξέπεμπαν παρανόμως επί δεκαετίες, και νομιμοποίησαν αναδρομικά το έκνομο καθεστώς της ΔΤ.” Από τα πυρά της δε ξέφυγαν ούτε οι δικαστικοί λειτουργοί στους οποίους επέρριψε ευθύνες σχετικά με την τήρηση της νομιμότητας.

“Δε μπορεί καμία εισαγγελική αρχή να εμφανίζεται ως τοποτηρητής της νομιμότητας, όταν στο νόμο και στην δικαιοσύνη οι πρώτοι που προσέφυγαν ήταν οι εργαζόμενοι.”

 

 

Πηγή : Στο Κόκκινο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ