Απειλεί με μηνύσεις ο Καμμένος

Απειλεί με μηνύσεις ο Καμμένος

 

Τα ΕΑΣ επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζομένους, ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της αμυντικής βιομηχανίας η οποία όπως είπε, «εδώ και πολλές δεκαετίες, στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», απείλησε με μηνύσεις όσους «συνυπογράψουν στο κλείσιμο των εταιρειών» και τόνισε ότι η πολιτική για την ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν αποτελεί ένα θέμα οικονομικό, αλλά θέμα εθνικό, και αφορά την ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας η οποία όπως είπε «έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι για να χτυπηθεί η Εθνική Άμυνα υπάρχουν δύο πυλώνες: Ο πρώτος -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας και ο δεύτερος είναι «η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας». Ο κ. Καμμένος εξήρε το έργο των αμυντικών βιομηχανιών, ενώ έκανε λόγο για σκάνδαλα του παρελθόντος με το παραγόμενο πολεμικό υλικό.

«Όλα αυτά τα σκάνδαλα με τους εμπλεκόμενους πήγαν στο συρτάρι ή μάλλον έγιναν προϊόν ανταλλαγής μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ με μια δόση αυτοκριτικής είπε ότι αναγνωρίζει και ο ίδιος τις ευθύνες του.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός της τρόικας είναι να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας «και να αποδοθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στη Rimental και μάλιστα με “προίκα” τις συμβάσεις τις οποίες έχουν και δεν εκτελούν».

«Διαπράττουν το έγκλημα της απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου», σημείωσε αναφερόμενος σε εκείνους που θα αποφασίσουν να κλείσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την ώρα που υπάρχουν οι παραγγελίες και οι προτάσεις για να λειτουργήσουν.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι θα υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Στουρνάρα, των διοικήσεων των αμυντικών εταιρειών και του υπουργού Άμυνας εάν συνυπογράψουν και συμφωνήσουν στο κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, «την ώρα που υπάρχουν παραγγελίες και σε επίπεδο πυρομαχικών για βλήματα διαμετρήματος 5,56 mm αλλά και σε επίπεδο οπλικών συστημάτων, όπως από την Ινδία για το “Άρτεμις”, με δουλειά της τάξεως των 2,5 δισεκατομμυρίων».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στην κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, και ζήτησε από τους εργαζόμενους ενότητα και κοινό αγώνα, ανεξάρτητα από κομματικές προελεύσεις. «Εδώ πια δεν θέλει πηγάδι στον Μελιγαλά, θέλει Γοργοπόταμο και μακάρι όταν ελευθερωθούμε να ξαναβάλουμε τις διαφορές που είχαμε στο παρελθόν και να δούμε ποιος είχε δίκαιο και ποιος είχε άδικο», τόνισε προειδοποιώντας ότι πλησιάζει η «ημερομηνία λήξεως της Ελλάδος». Τέλος επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα χαρακτηρίζοντάς τον «εγκάθετο της τρόικας» και υποστήριξε ότι «έχει βάλει στόχο να μη βρει λύσεις, προκειμένου να δημευθεί η ιδιωτική περιουσία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ